Догори
Дати відгук

Фермер з Романівки мріє про створення Всеукраїнського фестивалю чорнобривців

Фермер вирощує безліч квітів.

2 хв на прочитання22 Квітня 2022, 14:00
Поділитись:

Керівник фермерського господарства «Квіти від Ярослава» з села Романівка, Кременчуцького району, голова громадської організації «Зміна сільських стереотипів» Ярослав Химинець зараз активно займається волонтерством. Разом зі своїми колегами у Глобиному вони створили цілий хаб, куди з-за кордону приїздять вантажівки з гуманітарною допомогою, а звичайні мешканці Глобинщини звозять те, що потребують військові та переселенці.

Він один з тих людей, які перші кроки волонтерства зробили у 2014 році. Але ще зовсім нещодавно він був організатором туристичного маршруту, який пролігає через рідне село відомої співачки Раїси Кириченко - Корещина, потім - до Турбаїв, де було повстання, через село Петрівка, де досі працює найстаріша в районі дерев’яна церква. Її навіть німці під час Другої світової війни не спалили. Завершується маршрут в господарстві чоловіка, де Ярослав вирощує безліч квітів.

«Там проводимо майстер-класи для дітей, кормимо їх і все безкоштовно», - каже пан Ярослав.

А ще у нього є заповітна мрія - організувати Всеукраїнський фестивалю чорнобривців.

«У мене є мрія створити перший в Україні фестиваль чорнобривців. Хочу зібрати всю колекцію чорнобривців, які є взагалі в світі, і просто їх засіяти у нас», - ділиться Химинець.

Він каже, що особисто знає 27 сортів звичайних чорнобривців, а якщо з відтінками - то до 60 видів.

«Є чорнобривці так, як вишиванка, з різними відтінками і структурою. Є чорнобривці полтавські, є із Західної України, є з Кривого рогу... Якщо у нас саджають рябі, то ще є оранжеві, лимонні... Кожна область має свою специфіку по вирощуванню чорнобривців. Полтавські чорнобривці більш насичені оранжевим кольором і там поєднано 3-4 кольори», - зазначає фермер з Романівки і обіцяє журналістам продемонструвати свої квітники вже найближчим часом, коли на них зацвітуть квіти.

До слова, ІТ-менеджер встановив агро-рекорд: зібрав понад тисячу помідорчиків з одного куща.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.