З листопада 2020 року до жовтня 2021 року в закладах торгівлі та громадського харчування зафіксовано 159 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого масла, припинено обіг 568 кг продукту та вилучено з обігу 15,5 тонн вершкового масла. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.
«Контроль безпечності харчових продуктів і боротьба з фальсифікатом — надважливе завдання. Харчові продукти, які ми споживаємо кожного дня, мають відповідати вимогам чинного законодавства та бути безпечними для споживачів. Компромісів у цьому питанні бути не може, тому робота в цьому напрямі постійно контролюється», — зазначила голова відомства Владислава Магалецька.
Повідомляється, що загалом за останні 12 місяців (з листопада 2020 року до жовтня 2021 року) Держпродспоживслужбою проведено понад 12,5 тисяч моніторингів діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів та понад 2,5 тисяч перевірок закладів торгівлі, громадського харчування й об’єктів, які здійснюють виробництво, на предмет виявлення фальсифікованих харчових продуктів.
Нагадаємо, що названо масштаби фальсифікації оливкової олії в Україні.