Фахівці розповіли, чому рис обов’язково повинен бути у вашому раціоні
Рис є низькокалорійним та не є важким для роботи нашої травної системи.
На відміну від інших злаків, у рисі відсутній глютен, який є дуже сильним алергеном. Тому рис радять при різноманітних дієтах і він рідко може бути комусь протипоказаний.Рис є низькокалорійним та не є важким для роботи нашої травної системи. Тому його радять починати вживати після тривалого голодування.
Також ця крупа допомагає відновити нормальну харчову поведінку після анорексії.
Обов’язково додайте рис до свого раціону. Адже він містить багато корисних властивостей.
Захист від хронічних захворювань. Рис зберігає шар висівок, тому містить захисні з’єднання флавоноїди як апігеніни і кверцетин. Вони відіграють важливу роль в захисті від хвороб.
Підтримує енергію. Спортсмени часто вибирають білий рис в якості основного джерела енергії, особливо при дозуванні після тренувань. Рафіновані вуглеводи є джерелом швидких і легких доступних вуглеводів, необхідних для відновлення глікогену.
Користь для травлення. Білий рис легко засвоюється, в ньому мало клітин і при правильному приготуванні він не викликає проблем із шлунком. Це корисно для тих, хто страждає від печії чи нудоти, а також при загостреннях дивертикуліту та хвороби Крона.