Через кілька годин після останнього прийому їжі у людини знижується енергія. Інша фізична ознака голоду — бурчання в животі. Серйозна проблема, якщо такі симптоми виникають через короткий проміжок часу. З яких причин людина постійно відчуває голод, розповідає Час-Дій.
Ця речовина дає енергію. Додайте до раціону молочні продукти, яйця, рибу, бобові. У поєднанні зі складними вуглеводами вони забезпечують відчуття ситості.
Нічний відпочинок допомагає регулювати вироблення греліну. Цей гормон стимулює апетит. Нестача сну призводить до його збільшення, що спричиняє голод.
До цієї групи входять вироби з білої муки, солодощі, рис. Велика кількість таких вуглеводів різко підвищує рівень глюкози в крові, який потім швидко падає. Почуття ситості швидко минає, людина відчуває голод.
Якщо дивитися телевізор, комп’ютер або телефон за обідом або вечерею, можна не помітити, скільки з’їдено. Мозок у цей момент не реєструє, що людина споживає. Внаслідок цього з’являється почуття голоду. Щоб уникнути бездумної їжі, важливо контролювати порції.
Для відчуття ситості людина з їжею має отримувати збалансовану кількість важливих речовин. При дефіциті жирів з’являється потяг до вуглеводів, продуктів із високим вмістом цукру. Апетит покращують сардини, тунець, лосось, лляне насіння, що має у складі Омега-3.
Рослинні волокна розширюються у шлунку, що забезпечує відчуття ситості. Фрукти, овочі, сочевиця, боби та овес вивільняють гормони, що знижують апетит.
Багато хто почувається голодним, а насправді просто хоче пити. Якщо протягом дня підтримувати водний баланс, — це знижуватиме апетит.
Люди звертаються до їжі під час нервової напруги. Замість того, щоб послабити дію стресу прогулянками, зробити дихальні вправи, вони починають жувати.