Люди, які страждають підвищеним цукром в організмі, часто, щоб відчути себе краще, використовують різні хімічні засоби, але на сьогоднішній день, коли ми щодня піддаємося дії вихлопних газів та інших негативних елементів, варто звернути увагу на природні речовини. Так, існують приправи, які багаті на антиоксидант фенол, що запобігає викликаним високим рівнем цукру в крові запаленням і ушкодженням тканин. Це стало відомо після дослідження, яке провели вчені з Університету Джорджії.
Експерти кажуть, що людям із цукровим діабетом потрібно збагатити меню традиційною різдвяною спецією — корицею. До її складу входять вітаміни А, В1, В2, В9, С, Е, К, а також калій, марганець, цинк, залізо та інші мікроелементи. Вчені провели дослідження та з’ясували, що кориця покращує показники цукру та холестерину в крові у людей із цукровим діабетом 2-го типу.
Результати показали, що при прийомі прянощів натще цукор знижувався на 18-30%. Для отримання такого ефекту достатньо 1-6 г ароматної кориці. Зазначається, що спеція не лише може нормалізувати рівень цукру, а й імітувати інсулін, через що стан пацієнта покращується. Крім цього, кориця сприяє всмоктуванню глюкози у клітини.
Це важливий факт, оскільки у хворих на діабет глюкоза найчастіше накопичується в крові. Нагадаємо, що корицю можна використовувати не тільки як спецію, щоб надати стравам приємного смаку та аромату, а й як лікарський засіб. Вчені з’ясували, що цей продукт має низку корисних для здоров’я властивостей.