Деякі харчові звички можуть згубно позначатися на здоров'ї та сприяти розвитку раку. Однією з них є вживання залежалих продуктів, що довго зберігаються в холодильнику.
Лікарі називають шкідливою манеру ставити в холодильник хліб і зберігати його тижнями.
Якщо на хлібі чи сирній скоринці злегка виступила пліснява, ми обрізаємо по зіпсованому краєчку і далі використовуємо продукт. Робити так не можна.
Вживання зіпсованого хліба не призводить безпосередньо до виникнення раку, проте його наслідки знижуватимуть імунітет, підвищуватимуть ризик отруєння організму. У зв'язку з цим може розвинутись злоякісний процес.
Грибок, що утворився, на продукті вкрай токсичний, він буває небезпечнішим від багатьох отрут. Навіть смаження не допомагає врятувати продукти з цвіллю.