Догори
Дати відгук

Експерт розповіла, чим корисні огірки та кому вони можуть нашкодити

Ці овочі не завжди безпечно їсти у великій кількості.

1 хв на прочитання17 Травня 2024, 20:58
Користь огірків Дієтолог Овочі Користь огірків Дієтолог Овочі
Поділитись:

Дієтологи вважають огірки не мізерним доповненням до сніданку чи обіду, а повноцінною стравою. Адже ці овочі багаті на клітковину. Їсти огірки дозволено не всім, тому пропонуємо детальніше ознайомитися із цими винятками. 

Корисні властивості огірків

Консультант зі здорового харчування Олена Беляєва зазначає, що огірок на 95% складається з води, тому за допомогою страв з огірків можна не тільки втамувати спрагу, але й вивести токсини і промити нирки.

Ці овочі містять багато калію, кальцію, магнію, фосфору, йоду, вітамінів групи В і С. Вони запобігають утворенню бляшок холестерину на стінках судин, тому лікарі інколи рекомендують їх вживати як профілактичний засіб атеросклерозу або інших захворювань судин.

Кому не можна їсти огірки

Однак літні овочі не для всіх можуть бути корисними. Про це розповіла дієтолог Олеся Добрянська. За її словами, огірки - це не мізерне доповнення до каші/м'яса, не прикраса страви, а повноцінна їжа. 

Тому навіть якщо ви на дієті, варто контролювати кількість споживаних огірків. Також овочі не рекомендують їсти при нефриті, сечокам'яній хворобі та при інших ниркових недугах. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost