Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Екологічні й бюджетні засоби від слимаків і равликів: як урятувати свою ділянку від навали черевоногих

Екологічні й бюджетні засоби від слимаків і равликів: як урятувати свою ділянку від навали черевоногих

Повзати вони можуть далеко не скрізь.

1 хв на прочитання23 Липня 2023, 15:29
Поділитись:

За останні роки слимаки та равлики стали значно активніші навіть там, де раніше не становили серйозної проблеми. Як же урятувати свою ділянку від навали черевоногих? Телеграм-канал  «Садівник» ділиться кількома простими народними засобами.

Опудрювання попелом. У черевоногих ніжна шкіра на черевці, тому повзати вони можуть далеко не скрізь. Розсипте в місцях скупчення слимаків деревний попіл, опудріть ним рослини —  і слимаки обходитимуть ці ділянки стороною.

Мульчування. Хоч слимаки і облаштовуються на зимівлю в «м'якому» субстраті, мульча з соснових шишок, хвойного опаду, горіхової або битої яєчної шкаралупи є серйозною перешкодою для пересування шкідників.

Рослини-відлякувачі. Вважається, що запах деяких рослин є неприємним слимакам і равликам. До таких культур належать, наприклад, розмарин, петрушка, чебрець, шавлія, базилік, лаванда, деревій.

Нашатирний спирт. Розведіть 100 г нашатирного спирту в 10 л води й обприскуйте їм усі рослини, на яких слимаки з'являються найчастіше, а також ґрунт навколо.

Пастки. Вдень слимаки воліють ховатися в затінку. Можна змайструвати «будиночок» з оберемка листя, трави, шматка лінолеуму чи шиферу і перевіряти ці пастки.

Ще кажуть, що слимаки люблять пиво і повзуть на нього.

Також ми розповідали, як позбутися слимаків на городі та в саду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.