Вєтрова Влада2 хв на прочитання19 Червня 2022, 08:43
Дивовижний легкий сніданок з яйця пашот можна приготувати в мікрохвильовій печі. Використайте для приготування яйця пашот тільки спеціальний посуд для СВЧ-печі: керамічну, скляну або з жароміцного пластика. Ідеальним варіантом для варіння одного яйця стане піала. Води беріть стільки, щоб вона повністю покривала яйце в посуді, пише yizhainfo.
Для приготування блюда знадобиться:
- свіже куряче яйце;
- 150 мл води;
- 1 ч. л. оцту.
Щоб яйце не розбризкалося усередині камери, дотримуйтеся таких правил приготування:
- Налийте воду в піалу, додайте оцет і акуратно випустіть яйце так, щоб жовток залишився цілим.
- Поставте посуд в мікрохвильову піч. Виставіть таймер на 1 хвилину. Для отримання густішого жовтка збільште час готування на 30 секунд.
- Дістаньте посуд з мікрохвильової печі, коли таймер зупиниться.
- Витягніть яйце з води шумівкою і акуратно перекладіть на тарілку. Подавайте з хлібом, тостами, овочами, салатом або додайте в суп.
Часто при готуванні в мікрохвильовій печі яйця пашот вибухають або розповзаються. Щоб такого не сталося, дотримуйтеся рекомендацій:
- Використайте тільки свіжі яйця, у яких білок згортається швидше.
- Тримайте яйця перед готуванням при кімнатній температурі не менше 1 години.
- Враховуйте потужність мікрохвильової печі, коли виставляєте таймер.
- Стежте за процесом приготування блюда. Як тільки білок побіліє, яйце можна виймати з печі.
- Варіть яйця по одному.
- Наливайте в посуд теплу воду, щоб яйце зварилося швидше.
- Додайте оцет для красивої форми блюда. Він не дасть білку розповзтися нитками у воді.
Секрети приготування яйця пашот в мікрохвильовій печі заощадять час і блюдо вийде ідеальним з першого разу.
Раніше ми писали: Як приготувати яйце пашот, класичний і простий спосіб варіння в каструлі