Диню слід їсти окремо від інших продуктів, не запиваючи водою, тим більше холодною;
Особливо сильний розлад кишечника диня може викликати в поєднанні з молоком, кисломолочними продуктами( йогуртом, ряжанкою, кефіром), медом і алкоголем;
Найкраще їсти диню до їжі або через пару годин після.
Організму потрібно дати час перетравити диню - для того, щоб не виникло серйозного розладу шлунково-кишкового тракту. Якщо людина з'їсть соковиту диню після ситного обіду, то вона разом з іншими продуктами затримується в тракті. І там починається процес бродіння. Це, в свою чергу, може викликати біль в животі, нудоту, метеоризм і навіть, в окремих випадках, блювоту.
Вживати диню краще в злегка охолодженому вигляді, нарізавши маленькими шматочками. З неідеальної дині, яку людина з якихось причин не буде їсти відразу, можна приготувати конфітюр або варення.
На самому початку осінніх місяців. Перші тижні вересня - найулюбленіший час для фанатів баштанних. Дині - повноправні учасники застілля в цей час. Дуже велике значення має і місце, де їх купують. Тому-то їх потрібно купувати тільки в спеціалізованих місцях ‒ на ринках і в магазинах. І дуже важливо перевірити у продавця відповідні документи з санстанції.
А ось поблизу великих доріг дині краще за все не купувати ‒ оскільки вони вбирають в себе шкідливі речовини, які містяться у вихлопних газах.