- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Дві страви в одній: картопля, смажена з квашеною капустою — просто і смачно
Дві страви в одній: картопля, смажена з квашеною капустою — просто і смачно
Рум'яна, добре підпечена, запашна картопелька, доповнена кисленькою капустою, — це смакота!
Картопля, смажена з квашеною капустою, готується дуже просто з елементарних продуктів.
Інгредієнти:
картопля (велика) — 800 г (3 шт.);
капуста білокачанна квашена — 200 г;
цибуля ріпчаста (невелика) — 80 г;
олія соняшникова — 45 мл (3 ст. ложки);
сіль — ¼ ч. ложки (за смаком);
перець чорний мелений — дрібка (за смаком).
Приготування.
Картоплю очистити. Вимити бульби й обсушити за допомогою паперового чи чистого кухонного рушника. Картопля має стати абсолютно сухою.
Нарізати картоплю брусочками середнього розміру.
У сковороді на максимальному вогні добре розігріти олію. Викласти нарізану картоплю в сковороду та розрівняти.
Смажити картоплю приблизно 5 хвилин, доки нижня сторона картопляних скибочок не підрум'яниться. Потім картоплю перемішати і продовжувати смажити ще 3-4 хвилини.
За цей час цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.
Перекласти цибулю до картоплі.
Продовжувати обсмажувати картоплю із цибулею ще 5 хвилин, часто перемішуючи, тепер уже на середньому вогні.
Картоплю з цибулею поперчити і посолити (враховуючи, що капуста містить сіль). Перемішати.
У сковороду до картоплі викласти квашену капусту, відтиснувши від розсолу.
Продовжувати смажити картоплю з капустою на сильному вогні, часто перемішуючи, поки скибочки картоплі не стануть м'якими і не набудуть потрібного ступеня просмаженості (хвилин 6-8).
Картопля, смажена з квашеною капустою, готова. Рум'яна, добре підпечена, запашна картопелька, доповнена кисленькою капустою, — це дуже смачно!
Також ми розповідали про картопляні сендвічі — швидкий і смачний сніданок.