Догори
Дати відгук

Дві страви в одній: картопля, смажена з квашеною капустою — просто і смачно

Рум'яна, добре підпечена, запашна картопелька, доповнена кисленькою капустою, — це смакота!

1 хв на прочитання27 Січня 2023, 14:04
Поділитись:

Картопля, смажена з квашеною капустою, готується дуже просто з елементарних продуктів.

Інгредієнти:

картопля (велика) — 800 г (3 шт.);

капуста білокачанна квашена — 200 г;

цибуля ріпчаста (невелика) — 80 г;

олія соняшникова — 45 мл (3 ст. ложки);

сіль — ¼ ч. ложки (за смаком);

перець чорний мелений — дрібка (за смаком).

Приготування.

Картоплю очистити. Вимити бульби й обсушити за допомогою паперового чи чистого кухонного рушника. Картопля має стати абсолютно сухою.

Нарізати картоплю брусочками середнього розміру.

У сковороді на максимальному вогні добре розігріти олію. Викласти нарізану картоплю в сковороду та розрівняти.

Смажити картоплю приблизно 5 хвилин, доки нижня сторона картопляних скибочок не підрум'яниться. Потім картоплю перемішати і продовжувати смажити ще 3-4 хвилини.

За цей час цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями.

Перекласти цибулю до картоплі.

Продовжувати обсмажувати картоплю із цибулею ще 5 хвилин, часто перемішуючи, тепер уже на середньому вогні.

Картоплю з цибулею поперчити і посолити (враховуючи, що капуста містить сіль). Перемішати.

У сковороду до картоплі викласти квашену капусту, відтиснувши від розсолу.

Продовжувати смажити картоплю з капустою на сильному вогні, часто перемішуючи, поки скибочки картоплі не стануть м'якими і не набудуть потрібного ступеня просмаженості (хвилин 6-8).

Картопля, смажена з квашеною капустою, готова. Рум'яна, добре підпечена, запашна картопелька, доповнена кисленькою капустою, — це дуже смачно!

Також ми розповідали про картопляні сендвічі — швидкий і смачний сніданок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025