Догори
Дати відгук

Дві сестри створили "першу" французьку ікру на рослинній основі

Продукт виготовлений з ретельно відібраного насіння чиа з Іль-де-Франс та морських водоростей.

2 хв на прочитання20 Червня 2024, 09:15
Вишуканий смак і текстура що імітує традиційну ікру Вишуканий смак і текстура що імітує традиційну ікру
Поділитись:

Люсіль та Емілі Баттафарано, дві сестри, пристрасно захоплені гастрономією, застосували свій ремісничий досвід та інноваційні дослідження для створення унікальної, розкішної, але екологічної приправи: ікри на 100% рослинного походження, яку вони назвали першою та єдиною у своєму роді у світі. 

Випущений цього року під брендом Ancrée, продукт виготовлений з ретельно відібраного насіння чиа з Іль-де-Франс та морських водоростей із Бретані. Інші інгредієнти, такі як соєвий соус, оцет та інші приправи, повністю натуральні, а рецепт не включає добавок та консервантів. Продукт не містить глютену, пише vegconomist.

 Кажуть, що новий продукт має вишуканий смак і текстуру, що імітує традиційну ікру, але без шкоди для морського життя. За даними французького стартапу, насіння чиа надає продукту трохи хрумку текстуру, яка в поєднанні з солоним і рибним смаком морських водоростей забезпечує «незабутній смак».

Доступна в трьох смаках – йодована, гостра та трюфельна – альтернатива ікрі описується як чудова та ідеальна для прикраси безлічі страв, від закусок до десертів. Підійде веганам флексітаріанцям та відданим гурманам, які шукають екологічно чисту альтернативу морепродуктам, щоб «закріпити нові харчові звички».

Місія Люсіль та Емілі – пропагувати французьку кулінарну спадщину, пропонуючи при цьому екологічно безпечні страви. Акцент Ancree на місцевому виробництві та продуктах, що не містять тварин, відповідає баченню зеленішого майбутнього для продуктів харчування.

«Бренд перевертає традиційні коди французького аперитиву, пропонуючи цей винятковий продукт до столу, щоб отримати незабутні та смачні враження», — каже Анкре.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.