Догори
Дати відгук

Два рецепти, щоб позбутися болю в коліні та інших суглобах

Прості рецепти допоможуть при захворюваннях опорно-рухового апарату та повернуть суглобам колишню легкість

2 хв на прочитання19 Травня 2023, 15:00
Поділитись:

Коліно в зоні ризику

Якщо ви думаєте, що коліна можуть хворіти лише у людей старшого віку, це зовсім не так. Причин захворювання безліч. Є основні: травми, механічні проблеми та артрит.

Наше коліно виглядає як суглоб на шарнірах, які дозволяють нозі згинатися та розгинатися. На нього припадає основне навантаження за будь-яких фізичних навантажень. Тому і ступінь зношування у коліна завжди велика.

Кращі рецепти

Якщо ви відчули біль у коліні, не варто терпіти, краще допомогти йому, поки маленька проблема не стала великою. У цьому допоможуть кілька цілком доступних народних засобів.

Настоянку з вовчого тіла можна використовувати як і для розтирань, так і всередину. Щоб приготувати настій, візьміть літр горілки та 100 г сухої трави. Залийте у зручну ємність. Наполягати рятівні ліки потрібно 3 тижні у темному прохолодному місці.

Приймають так: 1 год. настойки розчиняють у 100 мл теплої води та випивають після їжі. Цим же настоєм можна розтирати хворе місце.

Якщо чомусь ви не можете вживати ліки на спирту, то можете приготувати напій зі шабельника. Столову ложку трави залийте 200 мл холодної води. Поставте на водяну лазню. Як закипить, готуйте ще 20 хвилин на повільному вогні. Наполягають такий відвар протягом трьох днів. П'ють по 50 мл упродовж дня. Як скінчиться, готують ще. Курс лікування – 10 днів.
Настоянки з плодів та листя каштана. Це один із найдієвіших засобів у боротьбі із захворюваннями опорно-рухового апарату. Підходить, як і для вживання, так і для компресів і розтирань. Зілля добре діє і при варикозному розширенні вен.

Вам знадобиться 450 г плодів кінського каштану та літр якісної горілки. У скляну ємність, краще за пляшку з широкою шийкою, насипати кінський каштан, добре промитий, очищений від шкірки і порізаний на 2 частини.

Вміст пляшки заливають горілкою, поки їх рідина не покриє. Настоюють 10-14 днів у темному прохолодному місці. Засіб збовтувати. Бажано щоденно.

Є два способи лікування цим засобом: приймати по 15 крапель настою перед їдою або робити щоденні компреси на хворі місця протягом 3-5 місяців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання33 хвилини тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання9 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost