Догори
Дати відгук

ДТЕК: такого підвищення тарифу Укренерго не витримає жодна промисловість країни

ДТЕК категорично проти рішення НКРЕКП підвищити тариф Укренерго на передачу електроенергії

2 хв на прочитання24 Червня 2020, 14:59
pixabay pixabay
Поділитись:

Енерхолдинг ДТЕК виступає категорично проти підвищення тарифу на передачу НЕК "Укренерго", яке згідно проекту рішення НКРЕКП має відбутися з 1 серпня у 4 рази – до 596,5 грн/МВт-год, оскільки, на думку компанії, така ініціатива погіршить становище промислових споживачів.  

"Бізнес і енергетика країни – це не колода карт, якими можна грати як забажаєш. Раніше від таких подібних бездумних ініціатив НКРЕКП страждали і теплова генерація, потім атомна, "зелена" генерація, тепер дійшли руки і до промислових компаній. Такого підвищення тарифу Укренерго не витримає жодна промисловість країни. Отже інакше ніж диверсією нового ринку такі кроки Регулятора назвати не можна", - цитує слова  генерального директора D.Trading Віталія Бутенко  пресслужба ДТЕК.

На думку генерального директора D.Trading для стабілізації ситуації, НКРЕКП має пропонувати компромісні рішення, а не розпалювати ворожнечу між учасниками ринку, а така  ініціатива не тільки збільшить кризу на енергетичному ринку, а й значно погіршить ситуацію для промисловості.  

Бутенко нагадав, що уряд підписав компромісний Меморандум з інвесторами в «зелену» енергетику: тарифи будуть знижені, фінансове навантаження на енергоринок суттєво впаде.  

"Це добре для нашої енергетичної галузі, але, з іншого боку, перед інвесторами будуть погашати борги, і за "зелену" енергетику будуть платити 100%. Це - приклад компромісу. І на тлі цього компромісного рішення між урядом та інвесторами, Регулятор пропонує підвищити тарифи "Укренерго2 в 4 рази. Мета цієї провокації - створення штучної війни. Металурги проти "зелених", виробники проти споживачів, зовнішні інвестори проти уряду України. Рішення треба шукати такі, які працюють для всіх учасників ринку, а не створювати ситуацію, коли одних стравлюють з іншими", - зазначив Бутенко.

Нагадаємо, що на засідання 24 червня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП),   планувала схвалити рішення про підвищення тарифу  на передачу електроенергії оператора Об'єднаної енергосистеми України держкомпанії "Укренерго", до 596,48 гривні за МВт-год. Наразі відомо, що регулятор переніс розгляд питання про підвищення тарифу 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго