Догори
Дати відгук

Дослідження: зріст чоловіків і вага жінок впливають на рівень доходу

Результати показали, що існує статистично значущий взаємозв'язок між зовнішністю і доходом.

1 хв на прочитання21 Серпня 2021, 22:25
Дослідження: зріст чоловіків і вага жінок впливають на рівень доходу Дослідження: зріст чоловіків і вага жінок впливають на рівень доходу
Поділитись:

 Дослідження неодноразово показували, що на ринку праці існує «надбавка за красу»: зовні привабливі люди заробляють більше. Однак більшість цих досліджень визначали привабливість на основі суб'єктивних думок, заснованих на опитуваннях.

У новій роботі автори зібрали дані 2383 осіб, використовуючи докладні вимірювання і 3D-сканування всього тіла. Інформацію ввели в мережу машинного навчання, яка визначала фізичні особливості і шукала закономірності, пише  Daily Mail.  

Виявилося, що у чоловіків, які заробляють понад $ 70 000 на рік, збільшення зростання на сантиметр дає додатковий річний дохід в $ 1000, а у жінок зріст  не впливав на рівень зарплати.

Зате для жінок кожне зниження ІМТ (індекс маси тіла) на одиницю додавало до їх зарплати додаткові $ 1000. При цьому стрункі чоловіки і ті, які страждають ожирінням,  заробляли однаково.

«Результати показали, що існує статистично значущий взаємозв'язок між зовнішністю і доходом і що ці зв'язки розрізняються залежно від статі», - резюмують  автори роботи.

Команда запропонувала підвищувати обізнаність про існування подібної форми дискримінації на роботі. Автори вважають, що знизити упередженість допоможуть «сліпі» співбесіди. Однак дослідження, проведене в 2006 році Весліанським університетом, показало, що роботодавці навіть після телефонної співбесіди вважали, що красиві люди більш продуктивні. Це говорить про те, що впевненість, яка виникає у зв'язку з привабливою зовнішністю, дає красивим людям перевагу, навіть коли їх не бачать.

До слова, визначили продукти, які знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost