Догори
Дати відгук

Дослідження показало, що поширений низькокалорійний підсолоджувач пов'язаний із серцевим нападом та інсультом

Еритрит використовується як наповнювач у стевії.

1 хв на прочитання08 Червня 2024, 16:31
Підсолоджувач може викликати серцеві напади та інсульт Підсолоджувач може викликати серцеві напади та інсульт
Поділитись:

Низькокалорійний підсолоджувач під назвою ксиліт, що використовується в багатьох продуктах зі зниженим вмістом цукру та споживчих товарів, таких як жувальна гумка та зубна паста, може бути пов'язаний майже з подвійним збільшенням ризику серцевих нападів, інсульту та смерті у людей, які споживають найвищі дози підсолоджувача.  

"Ми дали здоровим добровольцям типовий напій з ксилітом, щоб подивитися, наскільки високі його рівні, і вони виросли в 1000 разів", - сказав старший автор дослідження доктор Стенлі Хейзен, директор Центру серцево-судинної діагностики та профілактики в Клівлендській клініці Лернер.

У 2023 році ті ж дослідники отримали аналогічні результати для іншого низькокалорійного підсолоджувача, званого еритритом, який використовується як наповнювач у стевії, монфруті та кето-продуктах зі зниженим вмістом цукру.

Додаткові лабораторні дослідження та дослідження на тваринах, представлені в обох статтях, показали, що еририт і ксиліт можуть викликати швидше згортання тромбоцитів. Згустки можуть відірватися і потрапити до серця, викликаючи серцевий напад, чи мозок, викликаючи інсульт.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я