Догори
Дати відгук

Дощ повністю залив головну залу Одеської філармонії (ВІДЕО)

Розв'язувати проблему самостійно керівництво філармонії не може

1 хв на прочитання07 Липня 2022, 18:35
Поділитись:

В Одесі під час останнього дощу вода лилася у головну залу міської філармонії, адже компанія, яка вела у споруді реставраційні роботи, розібрала дах. Про це Суспільному повідомила директорка закладу Галина Зіцер.

За словами керівниці, дах в історичній будівлі був у поганому стані ще до початку реставрації, а після неї ситуація погіршилася. На його стан також впливають бойові дії: вибухи ракет спричиняють вібрацію, яка розхитує будівлю, та її без цього пошкоджені елементи. Розв'язувати проблему самостійно керівництво філармонії не може через брак коштів.

“У нас є відповідальна організація, яка має проводити ремонтні роботи у такому випадку, але проблема у тому, що немає грошей. До нас нещодавно приїжджали міністри культури Німеччини та України, вони все самі бачили, у якому стані зараз філармонія. Ми вже підготували тривожний лист до Департаменту культури області, заступника ОВА та міністра Культури України Ткаченко, оскільки він є куратором філармонії”, – зауважила Зіцер.

Директорка закладу зазначила, що такої проблеми не виникало за останні 38 років. Дрібні протікання були, але останній випадок був катастрофічним, оскільки вода лилася на сцену, на якій стояли цінні музичні інструменти, втрата яких може принести збитки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко