Якщо хочете отримати максимальну користь від гарбуза, відмовтеся від різних продуктів з її смаком. Більшість із них містять цукор та трансжири. Візьміть справжній гарбуз, тому що він має приємний смак і дуже корисний!
5 причин їсти гарбуз якомога частіше
Допомагає схуднути. Насіння гарбуза та гарбузове пюре – низькокалорійні джерела корисних харчових волокон. Клітковина надовго зберігає почуття ситості, отже, допомагає підтримувати здорову вагу.
Користь для очей. Чашка нарізаного кубиками гарбуза багата на вітамін А, і його вдвічі більше рекомендованої добової норми. Це сприяє гарному зору, уповільнює зниження функції сітківки ока. Також вітамін А допомагає підтримувати здоров'я шкіри, зубів та кісток.
Бореться із депресією. Насіння гарбуза багате на триптофан, він допомагає організму виробляти серотонін, який не тільки допомагає спати, але й покращує настрій.
Захищає простату. Гарбуз містить багато бета-каротину та інших антиоксидантів, які мають протираковий ефект. Дослідження показало, що олія гарбузового насіння блокує збільшення простати у самців щурів. З іншого боку, цинк має вирішальне значення здорового імунітету.
Для здорового серця. Клітковина, що міститься у гарбузі, допомагає захистити серце. Відомо, що ті, хто дотримується дієти з високим вмістом клітковини, мають на 40% менший ризик ішемічної хвороби серця. Гарбуз також багатий на магній, який, як було доведено, покращує артеріальний тиск і допомагає запобігти раптовій зупинці серця, серцевому нападу та інсульту.