Допомагає схуднути та лікує серце: 5 причин їсти гарбуз якнайчастіше

1 хв на прочитання27 Вересня 2022, 12:30

Натуральний гарбуз – чудовий вибір для смачного та здорового харчування

Якщо хочете отримати максимальну користь від гарбуза, відмовтеся від різних продуктів з її смаком. Більшість із них містять цукор та трансжири. Візьміть справжній гарбуз, тому що він має приємний смак і дуже корисний!

5 причин їсти гарбуз якомога частіше

Допомагає схуднути. Насіння гарбуза та гарбузове пюре – низькокалорійні джерела корисних харчових волокон. Клітковина надовго зберігає почуття ситості, отже, допомагає підтримувати здорову вагу.

Користь для очей. Чашка нарізаного кубиками гарбуза багата на вітамін А, і його вдвічі більше рекомендованої добової норми. Це сприяє гарному зору, уповільнює зниження функції сітківки ока. Також вітамін А допомагає підтримувати здоров'я шкіри, зубів та кісток.

Бореться із депресією. Насіння гарбуза багате на триптофан, він допомагає організму виробляти серотонін, який не тільки допомагає спати, але й покращує настрій.

Захищає простату. Гарбуз містить багато бета-каротину та інших антиоксидантів, які мають протираковий ефект. Дослідження показало, що олія гарбузового насіння блокує збільшення простати у самців щурів. З іншого боку, цинк має вирішальне значення здорового імунітету.

Для здорового серця. Клітковина, що міститься у гарбузі, допомагає захистити серце. Відомо, що ті, хто дотримується дієти з високим вмістом клітковини, мають на 40% менший ризик ішемічної хвороби серця. Гарбуз також багатий на магній, який, як було доведено, покращує артеріальний тиск і допомагає запобігти раптовій зупинці серця, серцевому нападу та інсульту.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: