Домашній майонез за кілька хвилин – перевірений рецепт
За цим рецептом майонез зберігається як мінімум тиждень.
Приготування домашнього майонезу - це дуже просто. Це дозволяє економити час та гроші під час підготовки до свят.
Крім того, за цим рецептом майонез зберігається як мінімум тиждень, що дозволяє його приготувати заздалегідь. Майонез можна використовувати як заправку для багатьох салатів, а також як основу для інших смачних соусів до м’яса та риби. Рецептом домашнього майонезу поділився Youtube-канал Bato_ua:country house.
Інгредієнти:
- олія рослинна – 400 мл;
- яйця – 2 шт;
- оцет – 2 ст.л.;
- гірчиця – 1 ч.л.;
- цукор – 1 ч.л.;
- сіль – 0,5 ч.л.
Із цієї кількості продуктів у вас вийде приблизно 500 мл майонезу.
Приготування
- Налийте у високу склянку оцет і додайте сіль, цукор і гірчицю.
- Влийте рослинну олію.
- Розбийте в склянку два яйця, щоб жовтки залишилися цілими. це потрібно робити дуже акуратно.
- Притисніть занурювальний блендер до дна склянки так, щоб накрити куполом жовтки.
- Почніть збивати майонез, не відриваючи блендер від дна склянки. Потім плавно піднімайте й опускайте блендер, щоб соус збився швидше.
- Збивайте доти, доки соус не буде готовий.
Важливо: чим більше ви додасте рослинної олії, тим густішим буде соус. Можна замінити оцет на лимонний сік, але тоді термін придатності майонезу скоротиться до трьох днів.
Більше новин читайте на GreenPost.