Домашні картопляні чипси можна приготувати в духовці. Замість паприки в цій страві можна використовувати різні приправи, орієнтуючись на свій смак.
Інгредієнти:
картопля — 600 г;
сіль — ½ ч. ложки;
паприка мелена — 1 ч. ложка;
олія — 2 ст. ложки.
Приготування.
Картоплю вимити, почистити й нарізати бульби кружальцями однакової товщини приблизно 1,5-2 мм.
Покласти підготовлену картоплю в миску і залити холодною водою. Залишити на 5-7 хвилин, аби вимити картопляний крохмаль.
Злити воду, а скибочки картоплі викласти в один шар на чистий кухонний рушник, щоб обсушити.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Картоплю перекласти знову в суху миску, додати сіль, паприку й олію.
Перемішайте скибочки картоплі зі спеціями та олією так, щоб покрити всю картоплю з усіх боків.
Деко застелити пергаментом і викласти на нього картоплю в один шар.
Запікати картопляні чипси в розігрітій до 180 °С духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору. Час приготування залежить від духовки та від товщини нарізаних скибочок.
Готові чипси після остигання стають ще більш щільними та хрусткими.
Картопляні чипси, виготовлені в духовці, остудити і подавати до столу.
Також ми писали про чипси з картопляного пюре: простий рецепт у духовці.
Окрім того, ми розповідали про салат із картопляними чипсами — легкий і оригінальний рецепт.