Домашні картопляні чипси в духовці — простий рецепт

1 хв на прочитання31 Січня 2023, 01:08

Приправи в цій страві можна використовувати різні, орієнтуючись на свій смак.

Домашні картопляні чипси можна приготувати в духовці. Замість паприки в цій страві можна використовувати різні приправи, орієнтуючись на свій смак.

Інгредієнти:

картопля — 600 г;

сіль — ½ ч. ложки;

паприка мелена — 1 ч. ложка;

олія — 2 ст. ложки.

Приготування.

Картоплю вимити, почистити й нарізати бульби кружальцями однакової товщини приблизно 1,5-2 мм.

Покласти підготовлену картоплю в миску і залити холодною водою. Залишити на 5-7 хвилин, аби вимити картопляний крохмаль.

Злити воду, а скибочки картоплі викласти в один шар на чистий кухонний рушник, щоб обсушити.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Картоплю перекласти знову в суху миску, додати сіль, паприку й олію.

Перемішайте скибочки картоплі зі спеціями та олією так, щоб покрити всю картоплю з усіх боків.

Деко застелити пергаментом і викласти на нього картоплю в один шар.

Запікати картопляні чипси в розігрітій до 180 °С духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору. Час приготування залежить від духовки та від товщини нарізаних скибочок.

Готові чипси після остигання стають ще більш щільними та хрусткими.

Картопляні чипси, виготовлені в духовці, остудити і подавати до столу.

Також ми писали про чипси з картопляного пюре: простий рецепт у духовці.

Окрім того, ми розповідали про салат із картопляними чипсами — легкий і оригінальний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: