Дніпропетровщина потерпає від аномального нашестя мошки

1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: Нашестя мошки на Дніпропетровщині

Чорні хмари комах у повітрі і гори мертвої мошки постять місцеві жителі у соцмережах

Жителі Дніпропетровщини потерпають від нашестя мошкари. Нікопольці постять у соцмережах фото навали комах, які активізувалися останнім часом. Про це повідомляє "Відомо" із посиланням на місцеві ЗМІ.

Люди скаржаться на те, що комах так багато, що це навіть ускладнює пересування вулицями пішки. Мошка літає великими роями, утворюючи щільні "хмари". Вона потрапляє в очі і органи дихання, обліплює одяг, бруднить вікна будинків і машин. А на землі фотографують гори вже мертвої мошкари.

Експерти зазначають, що більшість цих комах не становлять загрози для людини. Це сезонне явище. Вони знаходяться в періоді роїння, і основна загроза від них полягає у можливій шкоді для садових та кімнатних рослин. Явище зумовлене тим що, з полів, садів, зібрано врожай фруктів, овочів. От, і дорослі особини, дрозофіли, відкладають якраз личинки у цю продукцію. А температура повітря та підвищена вологість якраз сприяють їх подальшому і швидкому розмноженню.

Місцевим жителям залишається лише чекати на похолодання, коли самці мошок загинуть, а самки залишаться до наступного сезону. Ситуація покращиться з настанням холодів.

Також фахівці радять користуватися москітними сітками та спеціальними аерозолями.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: