Більшість господинь миють усі крупи перед приготуванням. Однак така процедура не завжди є обов'язковою. Ділимося винятками, про які ви, імовірно, не здогадувалися раніше.
Фахівці стверджують, що тверді зерна потрібно мити завжди. Це допоможе прибрати сторонні відходи, серед яких лушпиння, зіпсовані зерна, камінчики, пил.
Досвідчені господині постійно промивають перед приготуванням рис, гречку, горох, нут, перловку, сочевицю. Їх потрібно мити до тих пір, поки вода з каламутної не перетворитися у прозору.
Це також допоможе зробити кашу розсипчастою. Перед приготуванням горох і квасолю, рис і перловку варто замочити на кілька годин. Мити рис і пшоно краще у холодній воді, а гречку, пшеничну крупу і перловку – в теплій.
Немає сенсу промивати манку, вівсяну крупу, кус-кус, булгур та ті, які швидко вбирають вологу і розбухають. Зазвичай способом приготування таких круп є склянка окропу.