Догори
Дати відгук

Дієтологиня розповіла, яка їжа погіршує імунітет та пришвидшує старіння

Можливо, вам слід виключити з раціону деякі продукти, які перекреслюють всі ваші прагнення виглядати та почуватися здорово.

1 хв на прочитання24 Липня 2021, 06:50
Фото: Pixabay Фото: Pixabay
Поділитись:

Звісно, догляд за собою — це важливо, але харчування — це фундамент, який безпосередньо впливає на зовнішній вигляд. Якщо ви втомилися викидати гроші на вітаміни, доглядову й антивікову косметику, зверніть увагу на те, що ви їсте. Можливо, вам слід виключити з раціону деякі продукти, які перекреслюють всі ваші прагнення виглядати та почуватися здорово.

Дієтологиня Соломія Наум зібрала п’ять звичок, які негативно впливають на імунітет і пришвидшують старіння.

Фастфуд

Трансжири (такі, як маргарин) та обсмажування в олії на високих температурах (особливо, якщо це олія з низькою димовою точкою), підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і негативно позначаються на судинах.

Насичені жири

Це жири, які містяться в продуктах тваринного походження та необхідні нашому організму. Але якщо їх більше ніж 20–30 % добового раціону, порушується ліпідний обмін і зростає запалення в клітинах.

Зневоднення

Вода необхідна для правильного функціонування всіх органів і насичення крові поживними речовинами. Потрібно пити в середньому 30 мілілітрів чистої води на кілограм ваги. Але збільшувати дозу варто поступово.

Випічка

Дріжджі з цукром порушують мікрофлору кишківниката сприяють розвитку патогенних бактерій. Якщо не зловживати випічкою, ймовірність таких проблем буде значно нижчою.

Алкоголь

Алкоголь знижує рівень вітаміну А в організмі, який є важливим антиоксидантом, що бореться із запальними процесами. Тому відмова від алкоголю теж піде на користь організму.

До слова, експерти представили дев’ять продуктів для поліпшення пам’яті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.