Дієтологи пояснили, які продукти шкодять здоров'ю після 30 років
Смажені страви можна їсти не частіше чотирьох разів на тиждень
У віці після 30 років підвищується схильність до ряду захворювань, і на це впливає харчування, — ось чому від певних продуктів на четвертому десятку років слід відмовитися. Про це розповіли британські дієтологи. Повыдомляє eatthis.
«Після 30 років обмін речовин у людини починає сповільнюватися і зростає ризик таких захворювань, як виразка шлунка, високий кров'яний тиск, атеросклероз, серцевий напад або інсульт», - пояснюють медики.
З урахуванням такого ризику необхідно суворіше ставитися до вибору продуктів харчування. Дієтологи радять утримуватися від смажених продуктів.
«Вживання смаженої їжі частіше чотирьох разів на тиждень збільшує ризик ожиріння і більш серйозних ускладнень для здоров'я», - пояснили фахівці.
Знежирені молочні продукти також краще не купувати. Щоб компенсувати відсутність жиру, виробники в них часто кладуть великі дози цукру, або фруктози (що небезпечно для печінки), підсолоджувачів, які можуть діяти як канцерогени.
Також експерти закликають після 30 років утримуватися від газованих напоїв. Захопленість ними підсилює схильність до раку, хвороб серця, діабету, остеопорозу, епілепсії, хвороб Альцгеймера і Паркінсона.
Крім того, слід виключити з раціону маргарин, чіпси, оброблене м'ясо (покупні пельмені та котлети) і контролювати кількість продуктів з рафінованими вуглеводами й високим рівнем солі.
Тим часом в Іспанії поліція затримали чоловіка, який навмисно заразив 22 людини COVID-19.