Не слід миритися з надлишками жиру на животі, від них слід позбавлятися, оскільки концентрація зайвої ваги в цій частині тіла підриває здоров'я. Збільшення жирів на животі призводить до розвитку запалення, яке своєю чергою є фактором підвищеного ризику виникнення багатьох небезпечних порушень і хвороб. Такої думки — більшість британських дієтологів, повідомляє видання Express.
Тож людям, які мають зайву вагу на талії, корисно вживати в їжу певні продукти. Йдеться про їжу, в якій велика кількість розчинної клітковини. Цей тип клітковини проходить через травну систему організму специфічним чином, і така особливість може стати додатковим бонусом у справі схуднення.
«Змішуючись з вологою, розчинні харчові волокна утворюють гелеподібні речовини та знижують абсорбцію жиру, тобто не дають йому перетравлюватися і всмоктуватися, тим самим допомагаючи контролювати вагу», — говорять експерти.
Крім того, в товстій кишці такі продукти сприяють виділенню бактерій жирних кислот із коротким ланцюгом. Наслідком такого процесу стає зростання рівня гормонів насичення (холецистокініну, гормонів GLP-1, PYY). Завдяки цьому людина їсть менше та не страждає від переїдання.
Які продукти є корисними джерелами розчинної клітковини? Вчені радять вживати яблука, зелений горошок, квасолю, вівсянку, висівки, цитрусові та ячмінь.
Нагадаємо, що медики розповіли, як позбутися важкості у шлунку та поліпшити травлення без ліків.