Регулярне вживання такого сухофрукту, як чорнослив покращує функціонування кишківника і підвищує захист від розвитку раку. Про це розповіли британські дієтологи Ерін Кенні й Джеймі Міллер. За словами фахівців, даний сухофрукт відрізняється високим вмістом компонентів, що сприятливо впливають на перистальтику кишківника і його здатність спорожнятися. Повідомляє інформаційний портал Shape.
«Чорнослив — продукт з високим вмістом клітковини, яка запобігає закрепам. Також в сухофруктах багато сорбіту і хлорогенової кислоти, вони роблять походи до туалету частішими», - пояснюють експерти.
Крім цього, сухофрукт покращує захист кишківника від появи ракових пухлин. Даний ефект вчені пов'язують з антиоксидантною дією мікроелементів, що входять до його складу. Завдяки чорносливу зменшуються запалення, які сприяють зростанню злоякісних утворень, пошкоджуючи клітини.
Фахівці пояснили, що марганець, а також мідь, що містяться в чорносливі, сприяють захисту здорових клітин від ушкоджень.
«Такі речовини, як антоціани, що є у сухофрукті зменшують ризик розвитку раку товстої кишки», - розповіли медики.
На думку дієтологів, при відсутності протипоказань, оптимально з'їдати два сушених плоди в день.
Раніше ми розповідали, який зимовий фрукт підвищить імунітет та поліпшить роботу кишківника.