Лікар-дієтолог Білл Бредлі пише, що ягоди містять біологічно активні рослинні сполуки, які відіграють важливу роль у зниженні ризику захворювань, пов’язаних із віком, — що особливо важливо після 50 років, коли ваш ризик розвитку цих станів здоров’я значно збільшується.
Ягоди є хорошим джерелом антиоксидантів, які поглинають вільні радикали, як-от антоціани, ресвератрол і елагова кислота, котрі пов’язані з уповільненням прогресування аутоімунних і вікових захворювань.
"Оскільки ягоди також мають високий вміст флавоноїдів, вони допомагають знизити ризик розвитку серцевих захворювань", — каже він, зазначивши, що вони також сприяють зниженню ЛПНЩ або "поганого" холестерину.
Контроль рівня холестерину особливо важливий для людей старше 50 років, коли частота серцево-судинних захворювань у цьому віці становить 40% і зростає до 75% після 60 років. Взяття під контроль рівня холестерину раніше може допомогти знизити ризик цього захворювання.
"Ягоди також зменшують запалення. Вони містять кілька вітамінів і мінералів, які допомагають покращити загальний стан здоров’я", – додає Бредлі, підкреслюючи, що в них багато вітаміну С, вітаміну К1, марганцю, міді та фолієвої кислоти.
Більше новин читайте на GreenPost.