Заморожені м'ясо чи риба доволі часто зустрічаються в холодильниках українців. Однак далеко не всі знають, як їх правильно розморожувати перед приготуванням. При цьому помилкові способи розмороження можуть мати негативні наслідки для здоров'я. Про це розповів на своїй сторінці в Instagram дієтолог Олександр Максименко.
За словами експерта, категорично заборонено розморожувати м'ясо і рибу:
Усі ці способи є доволі небезпечними. Як тільки при розморожуванні температура м'яса чи риби піднімається вище 4 градусів, у них починають активно розмножуватися бактерії.
Найкраще розморожувати м'ясо і рибу в холодильнику. Це займе більше часу, але значно знизить ризик розвитку бактерій. Ємність слід поставити на найнижчу полицю, щоб сік, який виділиться при розморожуванні, випадково не потрапив на інші продукти.
Можна розморожувати м'ясо та рибу в холодній воді, але тільки якщо вони герметично запаковані. При цьому приготувати продукт треба одразу ж після розморожування. Повторно класти його в морозилку заборонено.
Більше новин читайте на GreenPost.