Догори
Дати відгук

Дієтолог розповів, як не можна розморожувати м'ясо та рибу

Повторно класти його в морозилку заборонено. 

1 хв на прочитання24 Грудня 2023, 23:45
Як не можна розморожувати м'ясо та рибу Як не можна розморожувати м'ясо та рибу
Поділитись:

Заморожені м'ясо чи риба доволі часто зустрічаються в холодильниках українців. Однак далеко не всі знають, як їх правильно розморожувати перед приготуванням. При цьому помилкові способи розмороження можуть мати негативні наслідки для здоров'я. Про це розповів на своїй сторінці в Instagram дієтолог Олександр Максименко. 

За словами експерта, категорично заборонено розморожувати м'ясо і рибу

  • - в гарячій воді; 
  • - мікрохвильовій печі;
  • - духовці або мультиварці; 
  • - на свіжому повітрі. 

Усі ці способи є доволі небезпечними. Як тільки при розморожуванні температура м'яса чи риби піднімається вище 4 градусів, у них починають активно розмножуватися бактерії. 

Найкраще розморожувати м'ясо і рибу в холодильнику. Це займе більше часу, але значно знизить ризик розвитку бактерій. Ємність слід поставити на найнижчу полицю, щоб сік, який виділиться при розморожуванні, випадково не потрапив на інші продукти. 

Можна розморожувати м'ясо та рибу в холодній воді, але тільки якщо вони герметично запаковані. При цьому приготувати продукт треба одразу ж після розморожування. Повторно класти його в морозилку заборонено. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання2 години тому
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання39 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу в Чорному морі
1 хв на прочитання9 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора