Дієтолог радить, як правильно вибрати йогурт

4 хв на прочитання03 Червня 2022, 23:50

Кількість додаткових інгредієнтів в йогурті може досягати 30

Йогурт належить до категорії кисломолочних продуктів. Асортимент його представлений численними варіантами, що відрізняються додатковими інгредієнтами, консистенцією або основним складом. Йогурт може мати консистенцію сметани, кефіру або бути замороженим. Останній вид продукту викликає численні суперечки між фахівцями. Річ у тому, що в його складі міститься підвищена кількість цукру, тому споживати його можна далеко не кожному, пише yizhainfo.

Основні види йогурту:

Крім того, йогурти можуть бути:

Кількість додаткових інгредієнтів в йогурті може досягати 30, однак, не завжди ці компоненти можуть бути натуральними. Інформацію на упаковці фруктових продуктів потрібно вивчати дуже уважно.

На що звернути увагу при виборі йогурту

Вибираючи йогурт, обов’язково потрібно перевіряти термін його придатності. Зіпсований продукт не можна споживати, його смакові якості повністю порушені. Якщо дата закінчення терміну придатності ще не настала, але упаковка роздута, то це ознака того, що продукт неправильно зберігали і він зіпсувався завчасно. Крім того, не варто купувати йогурт з ушкодженнями на упаковці.

Нюанси вибору хорошого і корисного йогурту:

Якщо на упаковці йогурту вказаний занадто об’ємний перелік інгредієнтів, більшість яких абсолютна не зрозуміла звичайному споживачеві, то від купівлі такого продукту варто відмовитися. Хороший і корисний йогурт обов’язково повинен мати в складі натуральні компоненти і усі відповідні позначки.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: