Дієтолог пояснили, які консерви можуть бути небезпечні для здоров'я і чим саме
Консервовані продукти можна розділити умовно на два типи
Одні консерви містять добавку, які провокує виникнення пухлин, а інші - речовина, яка підвищує артеріальний тиск. Про це в коментарі заявила лікар-дієтолог Олена Соломатіна в коментарі.
Консервовані продукти можна розділити умовно на два типи ‒ домашнього приготування і промислового, каже медик. Обидва варіанти можуть призводити до небезпечних наслідків для здоров'я, якщо є їх занадто багато і часто.
При вживанні домашніх консервів важливо пам'ятати про велику кількість солі в їх складі, зазначила Соломатіна.
"У консервах багато солі, але мало хто про це думає і обмежується умовним шматочком огірочка або помідорчика, коли відкриває банку. Надмірне вживання солі затримує рідину в організмі, тобто може спровокувати підвищення тиску у людей, які до цього схильні, і навіть гіпертонічний криз. Крім того, сіль дає набряклість і погіршення метаболічних процесів", – пояснила вона.
До слова, намагайтеся зберегти максимально можливу рівновагу, аби підтримати дитину: як це робити.