Дієтолог назвала продукти , які відновлюють печінку

1 хв на прочитання09 Грудня 2023, 23:41

Корисні продукти для печінки, які її очищають і захищають.

Несприятлива екологічна ситуація та нездоровий спосіб життя/харчування лягають великим тягарем на нашу печінку, розповідає дієтологиня та терапевтка Тіана Фіалкова.

Печінка не просто очищає кров від екзо-/ендотоксинів, вона перетворює їх на безпечні для організму сполуки, які потім виводяться природним шляхом через жовч, кишківник, сечу, піт. І якщо фази детоксикації перевантажені, ми це одразу відчуємо у вигляді:

Які продукти любить печінка:

Хрестоцвіті: броколі, і особливо її проростки, всі види капусти, редис, гірчиця, редька, хрін, ріпа, шпинат, рукола, крес-салат.

Буряк у будь-якому вигляді.

Усі ягоди.

Фрукти з вираженим кислим смаком, особливо цитрусові.

Вся зелень, лікарські трави та спеції з гірким смаком.

Продукти, що містять фосфоліпіди (лецитин): яйця, рибна ікра, субпродукти, жирна океанічна риба, бобові.

Варто лише пам’ятати, що це не панацея, а лише один зі способів підтримати свій організм після лікування. Тому варто почати із систематичного триразового харчування і додавати до нього ці продукти.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: