Турецький лікар Зюлал Ялчин зазначає, що в даному випадку йдеться про звичайнісінький кефір, який регулярно може вживати абсолютно будь-який українець. У ньому є велика кількість поживних речовин. Також продукт відрізняється досить високим показником харчової цінності. У ньому міститься багато мінералів, важливих для людського організму амінокислот, а також кальцію та фосфору.
Мікроорганізми, що присутні в кефірі, здатні зробити травлення більш ефективним, адже вони вносять помітні зміни не тільки в білок, але і в лактозу. Ті люди, які страждають на чутливість до лактози, можуть не боятися і вживати час від часу кефір, адже в ньому низький вміст лактози.
Молочний продукт допомагає ефективно захищати кишкову флору, впливає на синтез певних поживних речовин, має антиканцерогенну дію на організм. Величезною перевагою кефіру є те, що він може знизити рівень непереносимості людиною лактози, а також знизити рівень холестерину в сироватці.
Медики рекомендують на регулярній основі вживати кефір тим людям, які страждають на наступні захворювання:
За рахунок великої кількості поживних речовин у складі, кефір позитивно позначається на самопочутті та здоров’ї дітей і дорослих. Особливо корисним молочний напій вважається під час вагітності та грудного вигодовування. Зменшити ризик розвитку різних патологій можуть і люди похилого віку, якщо в їх раціоні буде постійно присутній кефір.
Кефір можна пити як окремий напій, так і змішувати його з горіхами, фруктами та ягодами, додавати гранолу, щоб зробити його більш цікавим та смачним.