Догори
Дати відгук

Діти загиблих від коронавірусу медиків будуть навчатися безкоштовно

Вони отримають такі самі пільги, як і діти загиблих у зоні ООС військових

1 хв на прочитання04 Листопада 2020, 11:53
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський наказав підготувати законопроєкт, який передбачає навчання дітей загиблих від коронавірусу медиків за державний кошт. Про це повідомили в ОПУ.

“Медики сьогодні перебувають на передовій боротьби з поширенням коронавірусу в нашій країні. Як і наші військові на фронті, лікарі в прямому сенсі слова рятують життя громадян, інколи навіть ціною власного життя. І в них залишаються діти, які також потребують підтримки. Тому Українська держава стоятиме на захисті інтересів дітей медиків, які загинули внаслідок коронавірусної хвороби”, - сказав очільник ОПУ Андрій Єрмак.

Він же розповів про законодавчі механізми. які дозволять дітям загиблих лікарів отримати вищу освіту за рахунок держбюджету.

Передбачається, що діти медиків, у яких загинули один або обоє батьків, користуватимуться пільговими правилами вступу нарівні з абітурієнтами, один з батьків яких поліг у зоні проведення АТО/ООС або помер внаслідок хвороби чи каліцтва, отриманих під час бойових дій на Донбасі. Такі абітурієнти матимуть декілька механізмів для отримання вищої освіти державним коштом.

Як ми писали раніше, в Україні під час пандемії всього померли 7532 людини, із них медичних працівників – 212. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я