Догори
Дати відгук

Деякі харчові звички після 30 років сприяють атеросклерозу та хворобам серця

Атеросклероз має на увазі патологічні зміни судинної тканини.

2 хв на прочитання06 Червня 2022, 17:00
Поділитись:

У віці після 30 років обмін речовин в організмі сповільнюється з кожним роком на половину відсотка, водночас зростає кількість холестерину в крові. На тлі уповільнення обмінних процесів, що відбувається після 30 років, деякі харчові звички ведуть до інтенсивнішого накопичення холестерину та розвитку атеросклерозу.

Медики попередили, що з урахуванням цієї фізіологічної особливості людського організму певні харчові звички можуть сприяти виникненню атеросклерозу та асоційованих хвороб серця. Атеросклероз має на увазі патологічні зміни судинної тканини – покриваючись нальотом з холестеринових і кальцієвих компонентів, вона стає жорсткою, схильною до травм. Судини ущільнюються, їх внутрішній простір звужується, що погіршує провідність крові, сприяє підвищенню артеріального тиску, тромбозу – зрештою це створює загрозу здоров’ю серця.

Говорячи про харчові звички, які після 30 років сприяють розвитку атеросклерозу та хвороб серця, лікарі перерахували такі особливості.

 

Нерегулярні прийоми їжі. На думку фахівців, для серця шкідливі занадто великі паузи між їдою, вони спонукають організм інтенсивніше накопичувати і утримувати жир, щоб уникнути голоду.

Пізні прийоми їжі. Їжа в пізні вечірні та нічні години гірше перетравлюється, що сприяє відкладенню холестерину.

Пристрасть до рафінованих вуглеводів. Засвоєння цього типу вуглеводів пов’язані з активнішим жироотложением. Їхні джерела – солодощі, продукти з білого пшеничного борошна, шліфовані крупи.

Пристрасть до м’яса. Звичка регулярно їсти м’ясо і продукти його переробки є однією з причин високого рівня холестерину в крові.

Читайте також:  П'ять замін продуктів, які можуть покращити здоров'я

Нелюбов до овочів та фруктів. З такою звичкою організм не отримує багатьох вітамінів, мінералів та інших мікроелементів, що сприяють оздоровленню судин.

Пристрасть до алкоголю. Ті компоненти, які множаться в організмі після його переробки, діють на судини як токсини.

До слова, як нормалізувати тиск без пігулок: кардіолог порадив запам'ятати важливе правило.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.