Десерт «Полуничні хмари» — це ніжні й освіжаючі ласощі, які просто тануть у роті. Завдяки своїй легкості та неповторному смаку цей десерт стане чудовим доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Готується він дуже просто й легко.
Інгредієнти:
полуниця (свіжа або заморожена) — 200-250 г;
цукор — 150 г;
желатин швидкорозчинний — 15 г;
цукрова пудра — 1-2 ст. ложки.
Приготування.
Свіжу полуницю ретельно промити, очистити від «хвостиків». (Заморожену полуницю попередньо розморозити.) Збити полуницю із цукром.
Додати желатин. Залишити на 20 хвилин, щоб желатин розбух.
Посудину із полуничною масою поставити на водяну лазню. Нагрівати, помішуючи, доки желатин не розчиниться.
Підготовлену суміш поставити на лід чи посудину із холодною водою. Збивати міксером. Маса поступово почне світлішати і сильно збільшиться в об’ємі.
Форму застелити папером для випічки (або використовувати порційні форми). Викласти масу у форму, розрівняти її.
Поставити у холодильник на 3-4 години.
На обробну дошку насипати цукрову пудру. Викласти десерт із полуниці на пудру та розрізати його на порції.
Десерт «Полуничні хмари» готовий. Насолоджуйтесь!
Більше новин читайте на GreenPost.