День уролога: як зрозуміти, що його пора відвідати, і яку альтернативу пропонує ШІ

2 хв на прочитання02 Жовтня 2024, 00:34
Зображення згенеровано ШІ

Звернення на ранніх етапах розвитку хвороб допоможе вчасно діагностувати проблеми й уникнути серйозних ускладнень.

2 жовтня відзначають День уролога. Уролог — це лікар, який спеціалізується на діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань сечовидільної системи у чоловіків і жінок, а також статевих органів у чоловіків. Урологічні проблеми можуть включати хвороби нирок, сечового міхура, уретри, передміхурової залози й інших органів, пов'язаних із сечовиділенням.

Звернення до уролога на ранніх етапах розвитку хвороб допоможе вчасно діагностувати проблеми й уникнути серйозних ускладнень. Але як зрозуміти, що настав час відвідати цього фахівця? Ось що може про це свідчити.

  1. Біль або дискомфорт при сечовипусканні. Якщо відчуваєте біль, печіння чи інші неприємні відчуття під час сечовипускання, це може свідчити про інфекції чи інші проблеми з сечовидільною системою.
  2. Часті чи невідкладні позиви до сечовипускання. Постійні позиви до туалету чи відчуття, що сечовий міхур не спорожнився повністю, можуть бути ознаками інфекцій, збільшення передміхурової залози чи інших порушень.
  3. Кров у сечі. Якщо ви помітили кров у сечі, це може бути симптомом інфекції, каменів у нирках, травми чи навіть пухлини.
  4. Біль у попереку чи в боці. Такий біль може вказувати на ниркові проблеми, зокрема камені у нирках або інфекції.
  5. Проблеми з ерекцією або зниження лібідо. Уролог також допомагає розв'язувати проблеми з чоловічим статевим здоров'ям, включаючи еректильну дисфункцію та гормональні порушення.
  6. Профілактичний огляд чоловікам після 40 років. Регулярний візит до уролога може допомогти виявити ранні ознаки захворювань передміхурової залози, таких як простатит або рак.

Утім, для тих, хто соромиться чи не має технічної можливості відвідати уролога, сінгапурський стартап HeHealth розробив програму, яка дозволяє діагностувати захворювання, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), а також рідкісні хвороби статевого члена. Для цього користувачеві потрібно просто завантажити фото в систему. Компанія запевняє, що дані залишаються конфіденційними, й особиста інформація не збирається.

За словами представників стартапу, їхній штучний інтелект забезпечує 90 % точності при скринінгу на вірус папіломи людини (ВПЛ). Додаток провів понад тисячу діагностичних перевірок, результати яких були підтверджені медичними фахівцями.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: