Де і як правильно зберігати хрін в домашніх умовах, практичні поради

4 хв на прочитання04 Липня 2022, 23:42

У холодильнику корені хріну можуть зберігатися впродовж 20 діб.

Хрін використовується як приправа до безлічі різновидів страв і консервації. Зберігати його корені можна декількома способами. Період зберігання буде тривалим, тільки за умови дотримання деяких правил. Корені можуть швидко засохнути та втратити свої смакові властивості, а в переробленому вигляді на них може з’явитися грибок або навіть паразити, пише yizhainfo

Нюанси зберігання хріну:

Приймати рішення про вибір способу зберігання хріну, потрібно у момент його купівлі або збору. Якщо корені лежатимуть в неправильних умовах занадто довго, то на них може з’явитися грибок, а деякі смакові властивості втратяться. Невелику кількість коренів можна відразу помістити в морозилку, а при необхідності подрібнити, засушити або приготувати оцтові заготівлі.

Скільки і де можна зберігати хрін?

У холодильнику корені хріну можуть зберігатися впродовж 20 діб. Розміщувати їх потрібно у відділенні для овочів або на нижній полиці. Заморожені корені можна зберігати декілька місяців. Зміна смакових характеристик почне спостерігатися тільки після закінчення 6-7 місяців заморожування.

У висушеному стані корені хріну можна зберігати майже 2 роки. Подрібнені корені зберігаються довше 1 року, але необхідні умови при цьому відрізнятимуться. Висушений хрін менш вимогливий до вологості повітря і температурного режиму. Подрібнені корені швидко зіпсуються, якщо в них потрапить хоч би мінімальна кількість вологи.

У підвалах або льохах корені хріну можуть зберігатися впродовж 6 місяців. Краще підвішувати їх до стелі або на стіни. Так корені отримуватимуть достатню кількість кисню. Якщо через 3-4 тижні хрін почав засихати і втрачати свою твердість, то краще його подрібнити, засушити або помістити в морозильну камеру.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: