Догори
Дати відгук

«Дачне» меню: що приготувати із продуктів, які є напохваті

Адже часу на кухні хочеться проводити все менше.

11 хв на прочитання09 Червня 2024, 16:19
Фото: «Здорові люди» Фото: «Здорові люди»
Поділитись:

Настав дачний сезон, і часу на кухні хочеться проводити все менше. Що приготувати на дачі? Щоб це були прості страви, які готуються швидко. «Здорові люди» зробили добірку рецептів (є навіть десерти!) із продуктів, які завжди напохваті.

Літній овочевий салат

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

зелений салат — 1 пучок;

великі помідори — 2 шт.;

редис — 6-8 шт.;

яйце — 1 шт.;

кріп і/або петрушка — за смаком;

сіль, перець — за смаком;

олія — для смаження.

Приготування.

Салат, помідори та редис промити й обсушити. Салат нарвати, помідори нарізати часточками, редис — тонкими пластинками.

Яйце відварити круто, почистити й охолодити. Нарізати на кубики.

Зелень подрібнити.

З'єднати всі інгредієнти в мисці, посолити, поперчити та заправити олією. Перемішати та подавати.

Салат із кольрабі

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

кольрабі — 3 шт.;

велика морква — 1 шт.;

червона цибуля — 1 шт.;

сметана — 2 ст. л.;

майонез — 2 ст. л.;

зелена цибуля — 1 пучок;

сіль.

Приготування.

Кольрабі, червону цибулю та моркву почистити. Натерти кольрабі та моркву на тертці чи порізати тонкою соломкою. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Викласти овочі в миску, посолити, заправити сметаною із майонезом.

Зверху посипати дрібно накришеною зеленою цибулею і подавати.

Салат із рису з літніми овочами

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

рис — 300 г;

молоді цукіні — 300 г;

помідори — 300 г;

сир фета — 100 г;

огірок — 1 шт.;

зелена цибуля — 1 пучок;

пучок базиліка — 1 шт.;

гілочки м'яти — 2 шт.;

рослинна олія;

сіль;

перець.

Приготування.

Відварити рис у підсоленій воді таким чином, щоб він вийшов розсипчастим. Прибрати вбік для охолодження.

У огірка за необхідності зняти шкірку й нарізати кубиками.

Помідори порізати на часточки, цибулю — впоперек на тонкі скибочки.

У цукіні видалити кінчики, нарізати овоч кубиками.

У базиліка видалити стебла. Листочки базиліка і м'яти покришити великими шматками.

У миску викласти рис, що охолонув, додати овочі та зелень.

Фету посікти шматочками чи накришити руками та покласти в салат.

Посолити салат, поперчити й заправити олією. Залишити на 15-20 хвилин і потім подавати.

Салат із бурякового бадилля

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

молоде бурякове бадилля (листики) — 200 г;

зелений салат — 100 г;

яйця — 2 шт.;

лимонний сік — 2 ст. л.;

олія — 2 ст. л.;

петрушка;

кріп;

сіль;

перець.

Приготування.

Бадилля буряків промити й обсушити. Порізати бадилля та салат тонкими смужками.

Яйця відварити круто, охолодити та дрібно покришити.

Кріп і петрушку подрібнити.

У миску викласти бурякове бадилля, яйця, салат, зелень. Посолити та поперчити.

Лимонний сік змішати з олією й заправити салат. Перемішати та подавати.

Холодний суп із щавлю

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

вода — 1 л;

щавель — 300 г;

яйця — 3 шт.;

огірки — 2 шт.;

пера зеленої цибулі — 4-5 шт.;

сметана — 100 г;

свіжий кріп;

сіль.

Приготування.

Щавель промити та дрібно нарізати. Залити окропом і відварити протягом 2-3 хвилин. Потім охолодити до кімнатної температури (за бажанням після цього можна поставити в холодильник для подальшого охолодження).

Яйця відварити круто, охолодити та почистити.

Огірки, яйця, кріп і цибулю дрібно покришити. Перекласти в каструлю зі щавлем і перемішати.

Під час подачі в кожну тарілку покласти по ложці сметани.

Суп із рибних консервів

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

консервована форель у томаті — 1 банка;

консервована квасоля — 1 банка;

картопля — 2 шт.;

стиглі помідори — 2 шт.;

цибуля — 1 шт.;

томатна паста — 1 ст. л.;

кріп;

сіль;

вода — 2 л.

Приготування.

Цибулю почистити і нарізати кубиками.

З помідорів зняти шкірку (для цього на нижній частині слід зробити хрестоподібний надріз, потім залити окропом і залишити на 3-4 хвилини. Після чого воду злити і залити дуже холодну. Залишити на кілька хвилин. Після цього шкірка буде добре зніматися) і нарізати кубиками .

У сковороді розігріти трохи олії та приблизно хвилину обсмажувати цибулю. Додати помідори та томатну пасту, а також кілька ложок води та тушкувати до м'якості.

Воду у каструльці довести до кипіння. Картоплю почистити та нарізати кубиками. Викласти у воду відварити до напівготовності.

Рибні консерви покласти на тарілку та розім'яти виделкою. Якщо є кістки, їх видалити.

З квасолі злити рідину. Перекласти в каструлю квасолю та рибні консерви, посолити, довести до кипіння та тримати суп на вогні 3-5 хвилин.

Кріп подрібнити і додати до супу. Перемішати та вимкнути.

Омлет із шинкою та зеленню

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Для омлету можна використовувати смажену чи відварену картоплю, що залишилася, а також м'ясо чи ковбасу, які занудьгували в холодильнику.

Інгредієнти:

яйця — 4 шт.;

картопля — 3 шт.;

шинка — 100 г;

твердий сир — 60 г;

ароматні трави (петрушка та ін.);

олія;

сіль;

перець.

Приготування.

Картоплю помити та почистити. Нарізати тонкими скибочками й обсмажити до готовності в розігрітій на сковороді олії з дрібкою солі. Готову картоплю перекласти в миску.

У цей час шинку та сир нарізати невеликими шматочками.

Зелень дрібно покришити.

В окрему велику миску розбити яйце і збити віничком чи виделкою. Додати сіль, перець і зелень. Викласти шинку, сир і картоплю, перемішати.

Глибоку сковороду для омлету змастити олією й розігріти. Вилити на неї тісто та тримати на невеликому вогні під кришкою до напівготовності.

Потім омлет перевернути та залишити на сковороді до готовності.

Макарони зі шпиком і кабачком

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

макарони «пір'їнки» — 320 г;

шпик — 250 г;

молоді кабачки — 3 шт.;

цибуля — 1 шт.;

орегано;

сіль;

перець;

олія.

Приготування.

Два кабачки натерти на тертці. Третій розділити навпіл, потім кожну половину нарізати на тонкі брусочки завдовжки приблизно 2-3 см.

Цибулю почистити і дрібно нарізати.

Шпик порізати тонкими смужками завдовжки близько 3 см.

У глибоку сковороду з невеликою кількістю розігрітої олії викласти брусочки кабачка та злегка обсмажити. Потім їх дістати окрему миску.

На сковороду перекласти шпик і цибулю. Обсмажувати 1-2 хвилини.

Додати натерті кабачки та кілька ложок води. Посолити, поперчити та тушкувати до готовності овочів.

Відварити макарони в підсоленій воді до al dente. Воду злити, а макарони перекласти на сковороду. Перемішати, потім додати нарізаний смужками обсмажений кабачок і орегано.

Подавати у гарячому вигляді.

Котлети із черствого хліба

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

черствий білий хліб — 320 г;

цукіні — 220 г;

яйця — 3 шт.;

твердий сир — 90 г;

біла цибулина — 1 шт.;

базилік;

сіль;

перець;

олія для смаження.

Приготування.

Зрізати з черствого хліба шкуринку і нарізати його великими кубиками. Викласти в миску та залити водою на 1-2 хвилини. Потім відтиснути та перекласти в миску.

Кабачки натерти на буряковій тертці, листя базиліка подрібнити.

Цибулю почистити і дрібно накришити.

Сир дрібно натерти.

У миску з хлібом додати кабачки, цибулю, сир, яйця, сіль, перець і базилік.

Перемішати та залишити на 30 хвилин у холодильнику.

Потім сформувати котлетки й обсмажити у гарячій олії до золотистої скоринки з двох сторін.

Курка у вершковому соусі

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Для тушкування підійде будь-яка частина курки без кісток і шкіри.

Інгредієнти:

курятина — 500 г;

морква — 2 шт.;

вершки — 300 мл;

бульйон — 100 мл;

цибулина — 1 шт.;

борошно — 2 ст. ложки;

вершкове масло — 1 ст. ложка;

свіжий кріп;

сіль;

свіжомелений перець.

Приготування.

Куряче м'ясо нарізати на однакові шматочки середнього розміру. Швидко обсмажити у невеликій кількості олії та перекласти в миску.

Цибулю та моркву почистити. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.

Викласти цибулю на сковороду, де була курка, і трохи обсмажити. Додати моркву. Помішуючи, тримати на вогні 3-4 хвилини.

Влити розігрітий бульйон, накрити кришкою й тушкувати, поки овочі не стануть м'якими.

Покласти в овочі курку, посолити, поперчити та всипати борошно. Перемішати та влити вершки. Готувати на невеликому вогні до загусання соусу.

Кріп подрібнити і посипати тушковану курку під час подачі.

Тушковані свинячі реберця

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

свинячі реберця — 1 кг;

томатна паста — 600 г;

м'ясний або овочевий бульйон — 200 мл;

цибуля — 1 шт.;

розмарин;

рослинна олія;

сіль;

перець.

Приготування.

Реберця розділити.

У каструльці довести до кипіння воду і бланшувати реберця 20-30 секунд, потім викласти на друшляк, аби вода стекла.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Обсмажити у розігрітій на сковороді олії до золотистості.

Викласти в сковороду розмарин та свинячі реберця. Обсмажити м'ясо з усіх боків протягом декількох хвилин до появи скоринки.

Бульйон підігріти та змішати з томатною пастою. Залити реберця, посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні під кришкою до готовності м'яса (близько 30-40 хвилин).

Подавати тушковані реберця у гарячому вигляді.

Простий солодкий пиріг на сковороді

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

яйця — 2 шт.;

цукор — 150 г;

олія — 50 мл;

молоко — 150 г;

борошно — 150 г;

розпушувач — ½  пакетика;

ванільна есенція — 2 краплі;

нутелла — 50 г.

Приготування.

Яйця розбити в миску та збити до піни. Не припиняючи збивати, поступово додавати молоко, потім олію та ваніль.

Всипати борошно та розпушувач і збити до однорідної маси.

Сковороду (краще використовувати з антипригарним покриттям) змастити олією та вилити в неї тісто. Поверх розмістити нутеллу і злегка перемішати зубочисткою, щоб на пирозі вийшли тонкі візерунки.

Накрити кришкою та тримати на слабкому вогні до готовності (близько 40 хвилин).

Акуратно відокремити від сковороди лопаткою краю пирога лопаткою та дістати.

Остудити та подавати.

Полуничний пиріг на сковороді

Що приготувати швидко і смачно Літнє меню Покрокові рецепти
Фото: «Здорові люди»

Інгредієнти:

полуниця — 200 г;

яйця — 2 шт.;

цукор — 100 г;

борошно — 150 г;

нежирне молоко — 50 г;

рослинна олія — 30 г;

лимон (цедра) — 1 шт.;

розпушувач (половина пакетика);

цукрова пудра.

Приготування.

Полуницю промити, видалити хвостики й обсушити.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.

Збити яйця із цукром. Продовжуючи збивати, потроху додавати молоко, потім олію та цедру лимона. Маса повинна стати однорідною та пінистою.

Всипати борошно та збивати, доки суміш не стане однорідною.

Полуницю нарізати на половинки чи четвертинки (якщо дрібні ягоди, можна залишити цілими) і перекласти в тісто. Акуратно перемішати лопаткою знизу вгору.

Сковороду з антипригарним покриттям змастити олією та викласти в неї тісто. Розрівняти, накрити кришкою та тримати на слабкому вогні, поки пиріг не стане готовим знизу.

Потім повернути і знову поставити на плиту під кришкою до остаточної готовності.

Перекласти на тарілку й дати охолонути. Злегка посипати цукровою пудрою та прикрасити полуницею.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Колорадські жуки Народні засоби Знищення шкідників
Як боротися з колорадськими жуками, не використовуючи хімічних засобів: нові дієві методи
1 хв на прочитанняВчора
Курячі стріпси Смачна страва Закуска з курятини
Як приготувати курячі стріпси: закуска для частування гостей
1 хв на прочитанняВчора
Урожай помідор Рослинні хвороби Закарпаття Загибель врожаю
Рослинні хвороби на Закарпатті практично знищили урожай помідор
2 хв на прочитанняВчора
Фото з відкритих джерел
Дайте перцю попелиці та мурашкам: рецепт перцевого коктейлю від досвідчених дачників
1 хв на прочитання21 Червня 2024
9 500 українських агровиробників отримають мінеральні добрива на осінню посівну через програму USAID АГРО
2 хв на прочитання21 Червня 2024
Картопля по-селянськи на сковороді — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання21 Червня 2024
Більше яблук, ніж тіста: рецепт яблучного пирога, який виходить особливо смачним
1 хв на прочитання21 Червня 2024
На Миколаївщині збирають кісточки плодових дерев, щоб відновити ліси
2 хв на прочитання21 Червня 2024