Догори
Дати відгук

COVID-19: відома телеведуча детально розповіла про свою історію хвороби

4 хв на прочитання25 Серпня 2020, 17:47
Поділитись:

Відома українська телеведуча Марічка Падалко захворіла на коронавірус разом зі своїми двома дітьми. Про це вона написала у Facebook, детально розповівши про усі стадії хвороби і лікування.

Діагноз і симптоми

У сім'ї Падалко захворіла вона та її двоє старших дітей. Чоловік і молодша донька не заразилися. Журналістка стверджує, що вірус привіз її 13-річний син, який повернувся з футбольних зборів. За словами Падалко, першим відчутним симптомом було «горло». Після цього з'явилися й інші.

«Коли нарешті прийшов результат тестування доньки і підтвердив COVID-19, перші симптоми почала відчувати я. Знов таки «горло». І ще я багато і неконтрольовано спала. Так миттєво і надовго відключатися можна лише на початку вагітності. Температура невисока 37,4. Але при моїх стабільних 35,8 - це відчувалося і без термометра. Коли приїхали до мене робити ПЛР-тест, я вже кашляла, було відчуття «стороннього тупого предмета» в грудях, горіло і дуже боліло постійно обличчя», - розповідає ведуча.

Водночас ПЛР-тест, за її словами, показав негативний результат. Виявилося, що симптоми почали проявлятися уже на спадній стадії хвороби».

«Імунолог мені порадив здати тест на igG (антитіла – ред.). За його версією, я могла почати хворіти раніше, ніж це усвідомила, а бронхіт пішов вже ускладненням. І він виявився абсолютно правий. Наступний мій аналіз на igG показав, що в мене вже з’являються антитіла на COVID-19, і я в процесі одужання», - стверджує журналістка.

Тестування

У приватній клініці Падалко заплатила за тестування 1800 грн, однак вона наголошує, що навіть у приватних клініках дитячий тест зроблять безкоштовно, однак відправлять його у державну лабораторію.

«Що погано з державним тестуванням - це те, що результат (про наявність COVID-19) ми отримали за 9 (!) днів після здачі», - написала вона.

У приватних клініках тести роблять за 24-48 годин. Причому чим довше вам не присилають його результат, тим більша ймовірність, що ви таки хворі. Це пояснюється тим, що у разі позитивного результату його перевіряють ще раз.

Страховка

Зі страховкою можуть бути проблеми. Цілком може виявитися, що ваша страхова не покриває випадки пандемії. Про це варто дізнатися заздалегідь.

Лікування

Журналістку з родиною лікували антибіотиками. За її словами, вона так сильно кашляла, що у лікарів практично не залишалося сумнівів щодо правильності цього кроку.

«Мені і доньці краще стало на антибіотиках. Мені призначили препарат Азитро Сандоз (Румунія), і полегшення симптомів бронхіту я відчула одразу. Доньці призначили Сумамед, і тільки на другий день його прийому нам вдалося збити температуру 40,3, що трималася три дні. Допомагав ще Нурофен (сироп). На парацетомол організм ніяк не реагував. Я не прихильник великої кількості ліків, тим більше, антибіотиків, але я би радила дослухатися в цьому випадку до сімейного лікаря, і не намагатися самостійно «проскочити» на теплому чаї з лимоном», - розповідає ведуча.

На завершення журналістка наголошує ще на кількох аспектах. По-перше, за її словами, вірус дійсно дуже підступний.

«Мене вразила його швидкість. Сьогодні ти ще вільно бігаєш на пробіжці, завтра починаєш кашляти, післязавтра в тебе вже діагностують бронхіт з підозрою на односторонню пневмонію. Це я про себе. Або ти майже одужав від «ГРВІ», і лише на дев’ятий день від початку симптомів з’являється температура більше 40, і кашель починається знов. Це про доньку», - пише Падалко.

Інший важливий момент – держава дійсно забезпечує безкоштовне тестування на COVID-19, однак його треба дуже довго чекати. А лікування виявиться точно не безкоштовним.

«Держава забезпечує лікування COVID-19». Теоретично, так. Перший та останній ПЛР-тести захворілій доньці ми не оплачували. Скільки чекали перший, Ви вже знаєте. Другий ще чекаємо - вона почувається добре, а до школи є час. Якщо великій родині потрібно оперативно визначити хворих/здорових, це влетить в копійку, яку варто мати про запас. Один ПЛР-тест коштує плюс-мінус 1800 грн, тест на антитіла приблизно 800. Самі ліки не коштували більше 500 гривень», - поділилась вона.

Наразі, стверджує журналістка, її син (який взагалі переніс вірус «на ногах») уже одужав, а вони з донькою успішно одужують.

Нагадаємо, ми також писали про те, як інша відома українська телеведуча заразилася коронавірусом, бо ігнорувала його.

Також відомо, що з коронавірусною хворобою зараз з великими труднощами бореться відома українська політикиня Юлія Тимошенко.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Рослини вбивц Присадибна діляка Причини неврожаю
Рослини-«вбивці» на присадибній ділянці: бузок та ще 8 кущів і дерев, які можуть зменшити урожай
1 хв на прочитання29 хвилин тому
Смачна страва Пиріг з грибами Рецепт приготування
Як приготувати апетитний пиріг з грибами замість звичайної піци
1 хв на прочитання3 години тому
Магістральний водогін на Дніпропетровщині Вода
Запущено чергову ділянку магістрального водогону на Дніпропетровщині: по завершенню пропускатиме 550 тисяч кубічних метрів води на добу
2 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
У Європі квітень б'є глобальний температурний рекорд одинадцятий місяць поспіль: чого чекати далі
1 хв на прочитання6 годин тому
Викиди CO₂ від виробництва електроенергії у 2023 р. були рекордно високі, та є й гарні новини про захист клімату — звіт
5 хв на прочитання10 годин тому
Універсальний засіб, який допоможе «омолодити» кущі троянд, виростити помідори та знищити бур’яни
1 хв на прочитання10 годин тому
Інновації для екологічно чистого майбутнього: об’єднання 15-ти стартапів для зміни глобальних продовольчих систем
2 хв на прочитання11 годин тому
Забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині перевищує норму у 7,5 рази: названо причину
2 хв на прочитання12 годин тому