Догори
Дати відгук

COVID-19 поруч: у Польщі вдесятеро зросла кількість випадків зараження, новий симптом — діарея, а піку чекають восени

Багато людей, відчувши діарею, блювоту та біль у животі, особливо під час відпустки, гадають, що це харчове отруєння.

1 хв на прочитання22 Липня 2024, 13:12
Фото: Pixabay Фото: Pixabay
Поділитись:

У Польщі вдесятеро збільшилася кількість випадків зараження COVID-19. Головний санітарний лікар країни Павло Гжесевський підтвердив, що за останній місяць спостерігався різкий сплеск випадків зараження коронавірусом. Пік захворюваності очікується восени, пише Polskie Radio.

У Польщі домінуючим варіантом SARS-CoV-2 є Omicron, включаючи нові підваріанти JN1 та KP. Гжесевський прогнозує, що поточна хвиля може тривати до кінця жовтня чи листопада, а пік може бути в середині вересня.

Нові варіанти викликають симптоми, типові для Omicron, але JN1 може призвести до шлунково-кишкових проблем, ускладнюючи діагностику та підвищуючи ризик передачі вірусу. Багато людей, які відчувають діарею, блювоту та біль у животі, особливо під час відпустки, вважають це ознаками харчового отруєння і не роблять тести.

Гжесевський також наголосив, що хронічне запалення після COVID-19 може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, таких як діабет і недостатність кровообігу.

В даний час ведеться робота над оновленою вакциною на основі варіанта N1, яка може бути зареєстрована до середини серпня, хоча її доступність до жовтня є малоймовірною.

Професор Роберт Флисяк із Медичного університету у Білостоці сподівається, що вакцини будуть доступні вже у вересні. На сьогоднішній день у Польщі зроблено понад 58 млн щеплень проти COVID-19.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost