Догори
Дати відгук

Число нових випадків Covid-19 за добу буде 10 тисяч — інфекціоніст

При цьому голова ВООЗ попередив, що це не остання епідемія

1 хв на прочитання07 Вересня 2020, 23:57
Поділитись:

На думку інфекціоніста Вадима Арістова, скоро в країні добове число нових випадків коронавірусу досягне 10 тисяч. Повідомляє Главред.

За словами лікаря, щоденні антирекорди по захворюваності Covid-19 в нашій країні пов'язані з тим, ми поступово знижуємо рівень заборон, що призводить до більш ефективного поширення інфекції між людьми. Крім того, зміни погодних умов також впливає на швидкість поширення коронавірусу.

"Знижується середньодобова температура і змінюється вологість — ці фактори суттєво впливають на швидкість поширення вірусу. Кожен градус пов'язаний з ростом ефективності поширення", - говорить лікар.

Ще однією з причин високого рівня захворюваності фахівець називає безпечність українців. Більшість громадян, за словами Арістова, вважають, що вірус не страшний. При цьому карантинні обмеження послаблюються, а люди не дотримуються елементарних правил поведінки під час пандемії.

Й от якщо вітчизняні медики тільки попереджають про посилання епідемії в Україні, то очільник ВООЗ зробив ще більш похмурі прогнози. Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що нинішня пандемія захворювання, що викликається новим коронавірусів, не є останньою.

"Це не остання пандемія. Історія вчить нас, що спалахи хвороб та пандемії є, по суті, частиною життя. Коли прийде наступна пандемія, світ повинен бути підготовлений (до неї) більшою мірою, ніж він був у цей раз", - констатував глава ВООЗ.

Нагадаємо, чиновники знайшли "крайніх" у відмові в госпіталізації хворого на COVID-19 (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.