Догори
Дати відгук

Чиновники знайшли "крайніх" у відмові в госпіталізації хворого на COVID-19 (відео)

Вони звинуватили диспетчера швидкої та сімейного лікаря, який й намагався врятувати пацієнту життя

2 хв на прочитання07 Вересня 2020, 23:35
Поділитись:

Днями у Facebook журналіст Андрій Павловський опублікував аудіо розмову між сімейним лікарем із Софіївської Борщагівки та диспетчеркою Київської обласної станції швидкої медичної допомоги. Пацієнт, про якого йдеться у розмові – 93-річний чоловік із підтвердженою двосторонньою пневмонією. Разом із тим, ПЛР-тестування на коронавірус він не проходив. Хворий скаржиться на задуху. Його легені уражені на 70%. У ході розмови диспетчер швидкої говорить, що таких пацієнтів немає куди класти, адже в лікарнях Київської області закінчилися вільні ліжка.

Після довгих зусиль сімейного лікаря хворого дідуся таки шпиталізували у Київську обласну лікарню. 

Історія отримала широкий резонанс та продовження. У понеділок, 7 вересня, Київська облдержадміністрація звинуватила диспетчера швидкої допомоги в некомпетентності та усунула її з посади. А сімейного лікаря зробили винним — у відсутності договору з Нацслужбою здоров'я. Про це повідомляє в Facebook Андрій Павловський. 

В Київській ОДА, було проведено внутрішнє розслідування з приводу скандального аудіозапису. Внутрішнім розслідуванням зайнявся сам губернатор області Василь Володін. У КОДА пояснили, що, як виявилося, диспетчер швидкої допомоги є абсолютно непідготовленим фахівцем — людиною, яка підміняла професійного працівника. Відповідно, і даними володів неперевіреними.

З іншого боку, сімейний лікар хворого, який дзвонив диспетчеру, є співробітником приватного медичного центру. У КОДА відзначили, що він не уклав угоду з Національною службою здоров'я України й не укладає декларації на медичну допомогу з пацієнтами.

В облдержадміністрації запевнили, що місць в лікарнях вистачає для всіх пацієнтів.

Тим часом в самому медичному центрі, де працює сімейний лікар, повідомляють, що КОДА не має достовірної інформації. Аже медик, що дзвонив диспетчеру, підписав з пацієнтами понад 600 декларацій.  

Нагадаємо, на Київщині на карантин закрили 14 шкіл.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost