Догори
Дати відгук

Чим загрожує Україні 3-тижневий локдаун з Різдва (відео)

2 хв на прочитання20 Листопада 2020, 06:55
Поділитись:

На усі різдвяні свята українців хочуть зачинити вдома на локдаун провладна більшість в парламенті та в уряді. Про це повідомляє Depo.ua, посилаючись на власні джерела. Зараз нібито чиновники та депутати шукають 70 млрд гривень на підтримку бізнесу. Адже в період з, приблизно, 20 грудня і до 10 січня не працюватимуть ТРЦ, кафе, ресторани, кінотеатри, загалом нічого крім аптек та продуктових магазинів та маркетів. Обговорюється питання зупинки громадського транспорту. Не виключено, що буде зупинене сполучення між населеними пунктами та скоріш за все закриють кордони.

Відкрито натякнув на позицію влади на  локдаун заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Про це він заявив ефірі ток-шоу "Ми всі – українці" на телеканалі ZIK.

"Карантин вихідного дня  – це півміра, яка може закінчитися тим, що в Україні буде фіксуватися 25-30 тисяч хворих на день. Кількість інфікованих коронавірусом в Україні буде збільшуватися, тому правильне рішення – напрацювати пакет підтримки бізнесу і піти на тритижневий карантин", - заявив Геращенко.

Зрозуміло, що для багатьох українців це стане трагедією, більшою навіть за весняний локдаун. Насамперед через гроші – в березні люди мали хоч якісь накопичення. За два місяці сидіння вдома всі їх проїли та подекуди залізли в борги. Сидіти вдома тепер просто не буде за що. Це стосується всіх.

Локдаун у такій формі — це повна смерть малому та середньому бізнесу. Новорічні свята – час найбільших заробітків за весь рік. Майже всі купують комусь подарунки. Чекають новорічних розпродажів, щоб придбати обновки, техніку і "предмети розкошів". Гуляють і витрачають гроші на розваги, кафе, приємні дрібниці. У великі міста з’їжджаються на гуляння люди з регіонів.

Великі плани на зимові свята були й в туроператорів України. Адже після того, як низка країн відкрила кордони, люди купили путівки та мріяли провести Новий рік хоча б у Єгипті, або просто поїхати у Карпати чи Львів. Якщо введуть повний локдаун, всі подорожі доведеться скасувати, а гроші повернути туристам.

Після несправедливої роботи мережі "Епіцентр" та ресторану "Велюр" у столиці під час весняного карантину, українці можуть просто почати відверто ігнорувати заборони локдауну. А тут й до масових протестів недалеко, вважають експерти. Останні загрожують країні не тільки політичною кризою, а й дефолтом.  

Тим часом на різдвяній ялинці в торговельному центрі знайшли чарівне пташеня (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитання2 години тому
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитання3 години тому
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання5 годин тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання6 годин тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання8 годин тому