Догори
Дати відгук

Чим можуть бути небезпечні огірки

І кому краще не включати їх до свого раціону.

1 хв на прочитання10 Липня 2022, 09:23
Поділитись:

Хоча їхній сезон припадає на літо, їдять їх цілий рік: і свіжими, і засоленими. Але, як і у разі будь-якого продукту, об'їдатися огірками не варто. І ось чому.

Небезпека нітратів

Огірок на 97 % складається з води, і в ньому можуть бути нітрати, які часто використовують для швидкого дозрівання овочів. Деякі недобросовісні виробники часом перевищують норми у кілька разів. Нітрати розчиняються і зберігаються в таких огірках — ними можна отруїтися.

Високий уміст калію

Калій може порушити кислотно-лужний баланс та спровокувати розвиток гіперкаліємії — захворювання, при якому порушується робота нирок. Також можуть розвинутися виразка тонкого кишківника та проблеми із серцево-судинною системою.

Ризик переїдання

Огірок — низькокалорійний продукт. З одного боку, його можна з'їсти за раз багато. Але з іншого — він може розбудити апетит. Тому не варто їсти огірки перед їдою тим, хто бореться із зайвою вагою та дотримується дієти. Інакше є ризик переїсти під час їди.

Кому не можна їсти огірки

Не рекомендується їсти огірки людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при загостренні виразки, при гастриті, ентероколіті. Гастроентерологи не рекомендують пити після огірків холодну воду, газовані напої та особливо молоко. Інакше порушується діяльність шлунка, утруднюється травлення, можуть виникнути біль у животі та тяжкість.

Обережно слід вживати свіжі огірки матерям-годувальницям, щоби через грудне молоко не викликати у малюка бурчання, діарею й болі в животі.

Також ми розповідали про детокс-коктейль з огірком та яблуком: рецепт від дієтолога.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost