Догори
Дати відгук

«Чи є гінекологічні симптоми, що чоловік мені зраджує?» Відповідає гінеколог

Деякі проблеми можливі навіть при повному статевому утриманні.

1 хв на прочитання16 Листопада 2022, 23:34
Поділитись:

Чи можна за гінекологічними симптомами визначити, що чоловік зраджує? Лікар-акушер-гінекологу Людмила Котова говорить, що про зраду ми здогадуємося радше лише на рівні інтуїції, психологічно — коли відчуваємо, що у стосунках щось пішло не так: за холодністю нашого партнера, його нещирості, скутості або уникнення сексуальної близькості («звісно, ​​якщо тільки чоловік не має сексуальних проблем — це те, що вони хотіли б визнавати в останню чергу»).

Лікар пояснює, що не всі гінекологічні симптоми, які виявляються у жінки, говорять про подружні зради. Наприклад, виділення у вигляді молочниці не можуть бути таким доказом.

«Взагалі така проблема, як молочниця, дається взнаки незалежно від наявності у вас статевих контактів і може з'являтися навіть при повному утриманні. Це радше прояв стану загального здоров'я, мікрофлори піхви, мікробіоти кишківника», — говорить гінеколог.

Людмила Котова розповідає, що подібним чином поводиться уреаплазма. У деяких випадках вона визначається в аналізах, а в деяких взагалі ні. Вона може знову рецидивувати через кілька років після, здавалося б, успішного лікування та повного вилікування.

А ось поява гнійних вагінальних виділень і/або вираженого свербіння однозначно привід звернутися до фахівця (насамперед до гінеколога) та провести низку досліджень на приховані інфекції. Після отримання результатів разом із лікарем можна обговорити можливі причини цих інфекцій і які були їхні джерела.

Також ми писали про пременопаузу та менопаузу: кардіолог розповідає, як зробити їх безпечними для здоров’я жінки.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.