Догори
Дати відгук

Чи варто розповідати про сексуальні фантазії чоловікові? Ось що пояснив сексолог

Дуже важливий і необхідний елемент розвитку нашої сексуальності, зокрема й особистості загалом.

2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Якщо у вас виникають фантазії на тему сексу, то чи варто розповісти про свої думки своєму подружжю? На це питання сайту BAR24 відповів сексолог, лікар-психотерапевт Василь Шевляков.

Фантазії - це дуже важливий і необхідний елемент розвитку нашої сексуальності, зокрема й особистості загалом. Вони відіграють дуже важливу роль, виходячи зі своїх основних функцій.

Перша — це можливість наших фантазій реалізувати та спробувати якийсь новий досвід, розширити асортимент уподобань у сексуальній взаємодії. Якщо якісь із них ми не в змозі втілити через різні обставини та ситуації, то у фантазіях ми можемо «отримати» такий досвід і розширити знання про свою сексуальність.

Друга важлива функція фантазії у тому, що, обмінюючись ними, ми автоматично підвищуємо розуміння одне одного. Ми більше дізнаємося про наші бажання та сексуальні вподобання, про різні питання експериментів і про нашу готовність пробувати щось нове, збагачувати інтимне та сексуальне життя.

Фантазії насправді не зобов'язують переходити до їх реалізації, але точно допомагають висловити й запропонувати деякі варіанти сексуальної взаємодії, які розбурхують наші мрії, є важливими сексуальними потребами, дають нам можливість випробувати яскравіше збудження і простимулювати наш потяг.

З цього погляду фантазії є важливим внутрішнім афродизіаком, своєрідною ерогенною зоною, стимуляція якої є дуже потужним фактором підвищення потягу, прагнення до сексуального задоволення та різноманітності, підтримки на якісному рівні збудження і до сексуальної взаємодії, й у процесі.

Звісно, втрачаючи можливість обговорювати та ділитися сексуальними фантазіями в парі, ми автоматично знижуємо якість взаємодії та потягу, пригнічуємо дуже важливий рівень збудження, який могли б реалізувати. Навіть якщо не у втіленні фантазії, то хоча б у втіленні збудження, яке ці фантазії «підігрівають».

Тому дуже важливо розповідати про фантазії й обговорювати їх, фантазувати разом. І тоді вже питання реалізації також буде дуже важливим новим етапом вашої взаємодії та покращення вашого сексуального життя. Або ви вирішите, що зупинитеся тільки на фантазії, і це теж має місце.

Якщо ви самостійно не можете впоратися зі своїми сором'язливістю в цій темі й поговорити з чоловіком про сексуальні фантазії, варто звернутися до сексолога, щоб у побудові діалогу отримати допомогу та підтримку від фахівця.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Італійська компанія побудує на Закарпатті два сміттєпереробні заводи
1 хв на прочитання4 години тому
Частини Ріу-Негру в порту Манаус у Бразилії висохли. Фото: Edmar Barros/AP/dpa
«Екстремальні погодні явища стають дедалі частішими»: Бразилія потерпає від найсильнішої посухи за останні десятиліття
1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне
Вересень-2024 побив 143-річний температурний рекорд
1 хв на прочитання7 годин тому
ФОТО: Нашестя мошки на Дніпропетровщині
Дніпропетровщина потерпає від аномального нашестя мошки
1 хв на прочитання9 годин тому
Якість повітря в Києві та регіоні покращилася
1 хв на прочитання10 годин тому
Всесвітній тиждень космосу: 15 найважливіших кроків людства на шляху до пізнання Всесвіту
6 хв на прочитання13 годин тому
Відповідальні за майбутнє: сьогодні у світі вшановують працю вчителя
4 хв на прочитання15 годин тому
Кабачкова ікра на зиму — готуємо просто та смачно: добірка найкращих рецептів
10 хв на прочитання16 годин тому