Догори
Дати відгук

Чи треба при COVID-19 призначати антибіотики? Пояснення лікаря-інфекціоніста

Без показань антибіотики наносять шкоду, отруюють організм, заважають правильній роботі імунітету

1 хв на прочитання24 Жовтня 2020, 20:23
Поділитись:

Пандемія коронавірусі та інтернет фактично з кожного зробили "експерта" з лікування вірусних захворювань. Налякані люди, начитавшись матеріалів і досліджень, за відсутності допомоги лікарів, починають займатися самопризначенням ліків та самолікуванням.

Лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський звертає увагу, що без показань антибіотики наносять шкоду, отруюють організм, заважають правильній роботі імунітету, сприяють появі страшних антибіотикорезистентних мікроорганізмів.  Про це медик написав у Facebook. 

"Антибіотики  ми призначаємо, коли бачимо бактеріальне ускладнення. По-іншому, без показань, антибіотики наносять шкоду. Отруюють організм, заважають правильній роботі імунітету, сприяють появі страшних антибіотикорезистентних мікроорганізмів. Треба щоб кожен почув і зрозумів: антибіотики прекрасно працюють, коли бактерії до них чутливі", — заявляє лікар.

За словами Дубровського, щоб антибіотики працювали, не можна зловживати призначеннями та приймати з перших днів вірусного захворювання ці препарати.

"Досвід та практика беззаперечно доводять цей принцип – ВСІ 100% важких поступаючих в стаціонар пацієнтів вже пропили один чи два курси ПОТУЖНИХ антибіотиків. І без результату. Бактеріальне ускладнення розвивається далеко не у всіх. Більше того, у МЕНШОСТІ. Таких пацієнтів ми, в основному, бачимо в стаціонарі. Це важкі хворі, переважно з супутньою патологією", — говорить інфекціоніст.

До слова, є простий спосіб розпізнати заражену на COVID людину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.