Дослідження, опубліковане в журналі Menopause, виявило, що жінки, які вживали їжу на самоті, скаржилися на біль або дискомфорт у грудній клітині, мали підвищений артеріальний тиск.
Щоб з’ясувати, чи впливає лише харчування на ризик розвитку серцево-судинних захворювань, дослідники використали дані про 590 жінок у віці від 65 років.
Учасниць поділили на 2 групи: ті, хто вживав їжу на самоті, та ті, хто робив це в компанії друзів чи родичів.
Проаналізувавши отримані дані, експерти дійшли висновку, що ризик розвитку серцево-судинних захворювань підвищується на 3% у жінок похилого віку, і не тільки. Вони вважають, що їсти на самоті не корисно і молодим жінкам.
Крім того, коли люди перебувають у депресії через брак спілкування, вони з більшою ймовірністю зроблять вибір на користь нездорової їжі. За даними Центру контролю та профілактики захворювань (CDC), всі ці фактори можуть негативно вплинути на здоров’я серця.
До слова, приголомшливий успіх у випробуванні ліків: вперше в історії медицини всі ознаки раку зникли.