Шкідливі домішки у їжі допоможе визначити український застосунок Foodstr за допомогою штрих-коду
Мобільний застосунок є безкоштовним.
Український стартап Foodstr запустив мобільний застосунок, який визначає, чи є в харчових продуктах шкідливі добавки: аби зрозуміти, наскільки безпечна куплена їжа, користувачеві досить відсканувати штрих-код товару. Про це повідомляється на сайті стартапу.
Як зазначається, програма вміє визначати склад харчових продуктів і оцінювати сукупну користь/шкоду компонентів цього товару.
Після зчитування коду програма знаходить товар у базі даних, показує його склад і оцінює сукупну користь/шкоду компонентів.
Поки що застосунок можна безкоштовно скачати для Android і iOS, але в майбутньому розробники планують ввести платну підписку на додаткові функції.
За словами розробників стартапу FoodStr перевершує аналоги тим, що має:
- базу даних продуктів, яку кожен день поповнюють контент-менеджери і самі користувачі;
- можливість створювати списки продуктів на закупівлю, ділитися ними з іншими користувачами і разом позначати придбані товари;
- доступ до останніх результатів досліджень із дієтології;
- повну розшифровку «єшок» і їхнього впливу на організм.
Причиною ж появи програми стало велике розмаїття продуктів на ринку. Саме для того, щоб звичайна людина могла зрозуміти, чи шкідлива будь-яка «єшка» для організму, розробники стартапу намагалися максимально спростити визначення та аналіз складу продукту.
Зараз над застосунком працюють 13 осіб. У стартап проєкту вклали приблизно $ 70 тисяч інвестицій. За три місяці FoodStr скачали понад 10 тисяч разів, а коефіцієнт утримання споживачів наближається до 60 % та 3–4 тижнів після завантаження.
Середній час користування застосунком за одну сесію становить приблизно 9 хвилин, якраз, щоб швидко зробити купівлю продуктів у супермаркеті. Цільова аудиторія програми — молоді люди, які піклуються про своє здоров'я, особливо про те, що вони їдять.
Нагадаємо, що студенти КПІ винайшли електромобіль, який працює на побутовому смітті, листі, пиломатеріалах.